Hore

Valencijská titaina

Ingrediencie:

Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy10 min

PostupPostup

Valencijská titaina
 

Zohrejte rúru na 180 °C. Papriky potrite extra panenským olivovým olejom, uložte na plech vhodný do rúry a pečte dozlatista asi 30 minút. Vyberte, uložte do misky, prikryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť. Odstráňte šupku a semienka, rukami rozdeľte na plátky. Uložte do šťavy z paprík, ktorú pri pečení pustili.

Paradajky umyte a postrúhajte. V hrnci na troške olivového oleja osmažte celého strúčiky cesnaku. Pridajte paradajky, cukor a soľ. Pomaly varte asi hodinu. Vyberte cesnak a ak je potrebné, osoľte. Na panvici bez olej osmažte píniové oriešky.

V miske premiešajte paradajkovú omáčku, pečené papriky, píniové oriešky a tuniaka v paradajkovej omáčke. Ak necháte odstáť jeden deň, chute sa lepšie premiešajú. Podávajte na hrianke.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo