Valencijská titaina
Ingrediencie:
- 200 g Calvo tuniaka v paradajkovej omáčke
- 2 väčšie červené papriky
- 1 kg dozretých paradajok
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 ml extra panenského olivového oleja
- 1 lyžica cukru
- 1 lyžička soli
- 50 g píniových orieškov
4 osobyľahké10 min
Postup
Zohrejte rúru na 180 °C. Papriky potrite extra panenským olivovým olejom, uložte na plech vhodný do rúry a pečte dozlatista asi 30 minút. Vyberte, uložte do misky, prikryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť. Odstráňte šupku a semienka, rukami rozdeľte na plátky. Uložte do šťavy z paprík, ktorú pri pečení pustili.
Paradajky umyte a postrúhajte. V hrnci na troške olivového oleja osmažte celého strúčiky cesnaku. Pridajte paradajky, cukor a soľ. Pomaly varte asi hodinu. Vyberte cesnak a ak je potrebné, osoľte. Na panvici bez olej osmažte píniové oriešky.
V miske premiešajte paradajkovú omáčku, pečené papriky, píniové oriešky a tuniaka v paradajkovej omáčke. Ak necháte odstáť jeden deň, chute sa lepšie premiešajú. Podávajte na hrianke.