Hore

Talianska pinsa s paradajkami a tuniakom

Ingrediencie:

  • Na pinsu:
  • 500 g hladkej múky
  • 300 ml vody
  • 10 g soli
  • 10 g sušeného droždia
  • 20 ml olivového oleja
  • Na oblohu:
  • 180 g tuniaka v olivovom oleji (3 konzervy tuniaka Calvo Easy Flip v olivovom oleji)
  • 150 g ricotty
  • 1 cuketa
  • 50 g olív bez kôstky
  • 120 g žltých datľových paradajok
  • Lístky bazalky podľa chuti
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
Počet osôb4Náročnosťstredne náročnéČas prípravy3 hodiny

PostupPostup

Talianska pinsa s paradajkami a tuniakom
 

Pripravte sa na nezabudnuteľný kulinársky zážitok – talianska pinsa! Tento tradičný taliansky pokrm, ktorý je ľahký a nadýchaný, je dokonalou kombináciou chutí a textúr. Tento recept je obohatený o šťavnaté paradajky, tuniaka Calvo, čerstvú cuketu a lahodnú ricottu.

Všetky tieto ingrediencie sa spájajú do lahodného celku, ktorý uspokojí vaše chuťové poháriky a prinesie kúsok Talianska priamo na váš stôl. Vyskúšajte tento recept a nechajte sa uniesť autentickými talianskymi chuťami!

Postup

V miske zmiešajte múku a soľ. Pridajte sušené droždie a dobre premiešajte.

Postupne pridávajte vodu a olivový olej, kým nevznikne hladké cesto. Ak je cesto príliš lepivé, pridajte trochu múky. Cesto mieste na pomúčenej doske približne 10 minút, kým nie je hladké.

Cesto preložte do čistej misky, prikryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste asi 1-2 hodiny, kým nezdvojnásobí svoj objem.

Kým cesto kysne, umyte cuketu, žlté paradajky a lístky bazalky. Zeleninu dôkladne usušte.

Cuketu nakrájajte na tenké plátky a opečte na grile. Medzitým si prekrojte žlté paradajky na polovicu a odložte bokom. Potom lístky bazalky nasekajte na jemno.

Do misky pridajte ricottu, nasekané lístky bazalky, štipku soli a korenia . Všetko spolu vymiešajte, kým nezískate krém.

Rúru predhrejte na 200° C.

Cesto na pinsu vyberte z misky a rozložte na plech. Navrch pridajte zmes z ricotty, kúsky cukety, paradajky, olivy a tuniaka. Nechajte piecť približne 10 minút, alebo kým nie je pinsa hotová. Ozdobte lístkami bazalky a podávajte.

Zhrnutie

Páči sa vám tento recept na taliansku tuniakovú pinsu? Vyskúšajte aj recept na pizzu so syrom a tuniakom a dajte nám vedieť na našom Facebooku Calvo, ako vám chutilo.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo