Talianska pinsa s paradajkami a tuniakom
Ingrediencie:
- Na pinsu:
- 500 g hladkej múky
- 300 ml vody
- 10 g soli
- 10 g sušeného droždia
- 20 ml olivového oleja
- Na oblohu:
- 180 g tuniaka v olivovom oleji (3 konzervy tuniaka Calvo Easy Flip v olivovom oleji)
- 150 g ricotty
- 1 cuketa
- 50 g olív bez kôstky
- 120 g žltých datľových paradajok
- Lístky bazalky podľa chuti
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup
Pripravte sa na nezabudnuteľný kulinársky zážitok s talianskou pinsou! Tento tradičný taliansky pokrm, ktorý je ľahký a nadýchaný, je dokonalou kombináciou chutí a textúr. Tento recept je obohatený o šťavnaté paradajky, tuniaka Calvo, čerstvú cuketu a lahodnú ricottu.
Všetky tieto ingrediencie sa spájajú do lahodného celku, ktorý uspokojí vaše chuťové poháriky a prinesie kúsok Talianska priamo na váš stôl. Vyskúšajte tento recept a nechajte sa uniesť autentickými talianskymi chuťami!
V miske zmiešajte múku a soľ. Pridajte sušené droždie a dobre premiešajte.
Postupne pridávajte vodu a olivový olej, kým nevznikne hladké cesto. Ak je cesto príliš lepivé, pridajte trochu múky. Cesto mieste na pomúčenej doske približne 10 minút, kým nie je hladké.
Cesto preložte do čistej misky, prikryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste asi 1-2 hodiny, kým nezdvojnásobí svoj objem.
Kým cesto kysne, umyte cuketu, žlté paradajky a lístky bazalky. Zeleninu dôkladne usušte.
Cuketu nakrájajte na tenké plátky a opečte na grile. Medzitým si prekrojte žlté paradajky na polovicu a odložte bokom. Potom lístky bazalky nasekajte na jemno.
Do misky pridajte ricottu, nasekané lístky bazalky, štipku soli a korenia . Všetko spolu vymiešajte, kým nezískate krém.
Rúru predhrejte na 200° C.
Cesto na pinsu vyberte z misky a rozložte na plech. Navrch pridajte zmes z ricotty, kúsky cukety, paradajky, olivy a tuniaka. Nechajte piecť približne 10 minút, alebo kým nie je pinsa hotová. Ozdobte lístkami bazalky a podávajte.