Hore

Zapekané cestoviny s tuniakom

Ingrediencie:

  • 400 g obľúbeného tvaru cestovín
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 konzerva drvených paradajok
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • ½ ČL talianskeho korenia
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 3 konzervy Calvo tuniaka v paradajkovej omáčke
  • 1 balenie syru mozzarella
  • 40 g nastrúhaného parmezánu
  • Čerstvá bazalka, jemne nasekaná na ozdobu
Počet osôb4NáročnosťjednoduchéČas prípravy45 minút
varíNelka

PostupPostup

Zapekané cestoviny s tuniakom
 

Rúru predhrejete na 200 stupňov na horný spodný ohrev. Vo väčšom hrnci priveďte do varu osolenú  a cestoviny varte len na polovičný čas, ako je uvedený na obale. Pečením v rúre sa cestoviny dovaria.

Medzitým na ohni rozohrejte veľkú panvicu. Keď je panvica horúca, pridajte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja, potom pridajte cibuľu, cesnak a varte, kým nezmäknú a nerozvoňajú sa, približne 3-5 minút.

Pridajte drvené paradajky, paradajkový pretlak a talianske korenie, premiešajte, dochuťte soľou a čiernym korením.

Cestoviny sceďte a pridajte na panvicu. Poriadne premiešajte. Zmes navrstvite do zapekacej misky, vrch posypte nastrúhanou mozzarellou a parmezánom a vložte do strednej časti rozohriatej rúry. Cestoviny pečte do zlatohneda. Nechajte vychladnúť a podávajte.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo