Zapekané cestoviny s tuniakom
Ingrediencie:
- 400 g obľúbeného tvaru cestovín
- 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 konzerva drvených paradajok
- 1 PL paradajkového pretlaku
- ½ ČL talianskeho korenia
- Soľ a korenie podľa chuti
- 3 konzervy Calvo tuniaka v paradajkovej omáčke
- 1 balenie syru mozzarella
- 40 g nastrúhaného parmezánu
- Čerstvá bazalka, jemne nasekaná na ozdobu
Postup
Rúru predhrejete na 200 stupňov na horný spodný ohrev. Vo väčšom hrnci priveďte do varu osolenú a cestoviny varte len na polovičný čas, ako je uvedený na obale. Pečením v rúre sa cestoviny dovaria.
Medzitým na ohni rozohrejte veľkú panvicu. Keď je panvica horúca, pridajte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja, potom pridajte cibuľu, cesnak a varte, kým nezmäknú a nerozvoňajú sa, približne 3-5 minút.
Pridajte drvené paradajky, paradajkový pretlak a talianske korenie a scedené konzervy tuniaka, premiešajte, dochuťte soľou a čiernym korením.
Cestoviny sceďte a pridajte na panvicu. Poriadne premiešajte. Zmes navrstvite do zapekacej misky, vrch posypte nastrúhanou mozzarellou a parmezánom a vložte do strednej časti rozohriatej rúry. Cestoviny pečte do zlatohneda. Nechajte vychladnúť a podávajte.