Kornúty s krémom z baklažánu a tuniaka
Ingrediencie:
- Calvo tuniak v olivovom oleji
- cesto na pirohy
- 2 baklažány
- 1 grécky jogurt
- Šťava z 1 citróna
- 2 PL tahini
- 2 PL olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- sezamové semienka
- paprikový džem
4náročné45 minút
Postup
- Cesto na pirohy rozvaľkajte a vykrojte z neho 10 – 12 kruhov. Pripravte si formičky na kornúty a obaľte ich cestom. Potrite rozšľahaným vajíčkom a posypte sezamom. Položte na plech otvorenou časťou smerom nadol.
- Pečte v rúre na 200ºC na 12-15 minút, do zlatista. Nechajte vychladnúť.
- Baklažán popichajte vidličkou a tiež pečte v teplovzdušnej rúre pri 200ºC do mäkka, približne 45 minút. Nechajte ho vychladnúť a odstráňte šupku. Dužinu roztlačte vidličkou, kým nezískate jemný krém.
- Pridajte do misky spolu s gréckym jogurtom, nadrobno nakrájaným cesnakom, citrónovou šťavou, olivovým olejom a tahini. Premiešajte, dochuťte soľou a zmes pridajte do cukrárskej špičky.
- Kornúty naplňte zmesou, navrch pridajte lyžicu paprikového džemu a plátky tuniaka.