Hore

Kornúty s krémom z baklažánu a tuniaka

Ingrediencie:

  • Calvo tuniak v olivovom oleji
  • cesto na pirohy
  • 2 baklažány
  • 1 grécky jogurt
  • Šťava z 1 citróna
  • 2 PL tahini
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • sezamové semienka
  • paprikový džem
Počet osôb4NáročnosťnáročnéČas prípravy45 minút

PostupPostup

Kornúty s krémom z baklažánu a tuniaka
 
  1. Cesto na pirohy rozvaľkajte a vykrojte z neho 10 – 12 kruhov. Pripravte si formičky na kornúty a obaľte ich cestom. Potrite rozšľahaným vajíčkom a posypte sezamom. Položte na plech otvorenou časťou smerom nadol.
  2. Pečte v rúre na 200ºC na 12-15 minút, do zlatista. Nechajte vychladnúť.
  3. Baklažán popichajte vidličkou a tiež pečte v teplovzdušnej rúre pri 200ºC do mäkka, približne 45 minút. Nechajte ho vychladnúť a odstráňte šupku. Dužinu roztlačte vidličkou, kým nezískate jemný krém.
  4. Pridajte do misky spolu s gréckym jogurtom, nadrobno nakrájaným cesnakom, citrónovou šťavou, olivovým olejom a tahini. Premiešajte, dochuťte soľou a zmes pridajte do cukrárskej špičky.
  5. Kornúty naplňte zmesou, navrch pridajte lyžicu paprikového džemu a plátky tuniaka.
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo