Vianočné jednohubky zo slaných palaciniek s tuniakom
Ingrediencie:
- 2 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
- Kaviár (voliteľné)
- Cesto na palacinky:
- 60 g celozrnnej múky
- 60 g pšeničnej múky
- 250 ml polotučného mlieka
- 2 vajcia
- 30 g olivového oleja
- 1 štipka soli
- ½ lyžičky cukru
- Tatárska omáčka zo smotanového syra:
- 20 g kapár
- 35 g pažítky
- 20 g kyslých uhoriek
- 5 g sušeného petržlenu
- 250 g smotanového syra
- 2 PL extra panenského olivového oleja
- Soľ
4stredne náročné30 minút
Postup
Na prípravu palaciniek pridajte do misy múku, vajcia, mlieko, cukor, soľ a rozpustené maslo. Poriadne vymiešajte, kým bude cesto bez hrudiek a nechajte 20 minút odpočívať v chladničke.
Panvicu zohrejte na vysokú teplotu a pridajte na ňu olivový olej. Keď je horúca, pridajte naberačku cesta a rozotrite ho po celej panvici, aby ste vytvorili tenkú vrstvu. Opekajte z oboch strán do zlatista.
Na prípravu domácej krémovej verzie tatárskej omáčky rozmixujte všetky suroviny v mixéri a nakoniec pridajte lyžicu kaviáru.
Palacinky potrite tatárskou omáčkou, pridajte scedeného tuniaka, z palacinky pripravte rolku a nakrájajte na kúsky. Prepichnite špáradlom a podávajte. Môžete posypať aj semiačkami granátového jablka.