Hore

Vianočné jednohubky zo slaných palaciniek s tuniakom

Ingrediencie:

  • 2 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
  • Kaviár (voliteľné)
  • Cesto na palacinky:
  • 60 g celozrnnej múky
  • 60 g pšeničnej múky
  • 250 ml polotučného mlieka
  • 2 vajcia
  • 30 g olivového oleja
  • 1 štipka soli
  • ½ lyžičky cukru
  • Tatárska omáčka zo smotanového syra:
  • 20 g kapár
  • 35 g pažítky
  • 20 g kyslých uhoriek
  • 5 g sušeného petržlenu
  • 250 g smotanového syra
  • 2 PL extra panenského olivového oleja
  • Soľ
Počet osôb4Náročnosťstredne náročnéČas prípravy30 minút

PostupPostup

Vianočné jednohubky zo slaných palaciniek s tuniakom
 

Na prípravu palaciniek pridajte do misy múku, vajcia, mlieko, cukor, soľ a rozpustené maslo. Poriadne vymiešajte, kým bude cesto bez hrudiek a nechajte 20 minút odpočívať v chladničke.

Panvicu zohrejte na vysokú teplotu a pridajte na ňu olivový olej. Keď je horúca, pridajte naberačku cesta a rozotrite ho po celej panvici, aby ste vytvorili tenkú vrstvu. Opekajte z oboch strán do zlatista.

Na prípravu domácej krémovej verzie tatárskej omáčky rozmixujte všetky suroviny v mixéri a nakoniec pridajte lyžicu kaviáru.

Palacinky potrite tatárskou omáčkou, pridajte scedeného tuniaka, z palacinky pripravte rolku a nakrájajte na kúsky. Prepichnite špáradlom a podávajte. Môžete posypať aj semiačkami granátového jablka.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo