Fit tuniaková frittata
Ingrediencie:
- 8 vajec
- 50 ml smotany na varenie
- 1 ČL plnotučnej horčice
- soľ a čierne korenie
- 30 g nastrúhaného syra
- 1 ČL ghee alebo olivového oleja
- jarná cibuľka
- 100 g brokolice
- 2 balenia Calvo tuniaka v olivovom oleji



Postup

Tento recept na fit tuniakovú frittatu pre vás pripravila Karolína.
Tuniaková frittata je skvelou voľbou pre všetkých, ktorí hľadajú chutné a zdravé jedlo plné bielkovín. Táto jednoduchá kombinácia vajíčok, šťavnatého tuniaka a čerstvej zeleniny je ideálna na raňajky, obed alebo dokonca rýchlu večeru. Príprava je rýchla, výsledok vás však prekvapí bohatou chuťou a vyváženým zložením. Poďme si ju pripraviť!
V miske vyšľahajte vajcia, smotanu, horčicu a korenie. Na panvici rozpustite ghí a pridajte jarnú cibuľku, brokolicu a tuniaka. Premiešajte.
Všetko zalejte vaječnou zmesou a varte na miernom ohni. Môžete prikryť pokrievkou.
Podávajte s čerstvým šalátom a pridajte celozrnnú prílohu (chlieb, cestoviny, tortillu), aby ste získali kompletné jedlo.
Ak sa vám tento recept páči, vyskúšajte aj recept na frittatu s tuniakom a kučeravým kelom.



