Hore

Frittata s tuniakom a kučeravým kelom

Ingrediencie:

  • 2 konzervy tuniaka Calvo ZERO
  • 1 cibuľa
  • 8 vajíčok
  • 200 g čerstvého kučeravého kelu
  • 200 ml mlieka
  • Soľ a čierne korenie
  • 60 g syra gruyere
Počet osôb2NáročnosťjednoduchéČas prípravy30 minút

PostupPostup

Frittata s tuniakom a kučeravým kelom
 

Ak máte radi quiche, na tejto frittate s kelom a tuniakom si naozaj pochutnáte.

Ošúpeme a nakrájame cibuľu. Opekáme na panvici na troche olivového oleja 10 až 15 minút, kým nie je mäkká a skaramelizovaná.

Listy kelu nakrájajte na kúsky a vložte do misy. Pridajte cibuľu do misy a dobre premiešajte.

Na plech uložte papier na pečenie a pridajte naň kel a cibuľu. Navrch rozložte rozmrveného tuniaka.

Do misky pridajte vajcia, mlieko, strúhaný syr, soľ, korenie a dobre premiešajte.

Nalejte zmes na cibuľu a kel a vložte do predhriatej rúry na 180 ° na približne 30 minút.

Podávajte teplé so šalátom.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo