Zapekaný baklažán s tuniakom
Ingrediencie:
- 1 väčší baklažán
- 2 ks mozzarelly
- 1 hrsť strúhaného syru (typu eidam)
- 250 ml passaty
- 1 – 2 konzervy tuniaka Calvo v extra panenskom olivovom oleji
- 1 strúčik cesnaku
- Olivový olej Visit W3Schools
- Soľ, mleté čierne korenie
- Sušené oregano
- Čerstvé lístky bazalky na ozdobu



Postup

Tento recept pre vás pripravila Naty, @chutodnaty.
Umyjeme baklažán a narežeme na plátky s hrúbkou asi 0,5cm. Vyložíme ním sitko a posypeme soľou. Necháme cca 30 minút stáť. Baklažán zvlhne, pustí horkastú vodu. Opláchneme pod tečúcou vodou a vysušíme papierovou utierkou. Na grilovacej panvici zľahka ogrilujeme z oboch strán. Chceme, aby získal zlatisté pásiky, ktoré vyzerajú veľmi efektne a zároveň podtrhnú skvelú chuť. Necháme trochu vychladnúť, zatiaľ pripravíme omáčku.
Na panvicu pretlačíme cesnak, pridáme olej a až následne zapneme plameň. V momente, ako sa začne cesnak smažiť, zalejeme passatou. Osolíme okoreníme a pridáme sušené oregáno. Necháme chvíľu prebublať, aby sa prebudili chute.
A teraz už len vrstvenie:
Do zapekacej nádoby dáme na dno trochu omáčky. Naskladáme prvú vrstvu baklažánu. Uložíme vrstvu mozzarelly, tuniaka a posypeme strúhaným syrom. Toto opakujeme, kým zaplníme nádobu.
Pečieme v rozohriatej rúre na 220’C 25 – 30 minút. Ozdobíme čerstvou bazalkou a podávame najlepšie s chlebom. Chutí teplé aj studené.
Dobrú chuť!



