Hore

Zapekaný baklažán s tuniakom

Ingrediencie:

Počet osôb2NáročnosťjednoduchéČas prípravy1 hodina 15 minút
varíNaty

PostupPostup

Zapekaný baklažán s tuniakom
 

Tento recept pre vás pripravila Naty, @chutodnaty.

Umyjeme baklažán a narežeme na plátky s hrúbkou asi 0,5cm. Vyložíme ním sitko a posypeme soľou. Necháme cca 30 minút stáť. Baklažán zvlhne, pustí horkastú vodu. Opláchneme pod tečúcou vodou a vysušíme papierovou utierkou. Na grilovacej panvici zľahka ogrilujeme z oboch strán. Chceme, aby získal zlatisté pásiky, ktoré vyzerajú veľmi efektne a zároveň podtrhnú skvelú chuť. Necháme trochu vychladnúť, zatiaľ pripravíme omáčku.

Na panvicu pretlačíme cesnak, pridáme olej a až následne zapneme plameň. V momente, ako sa začne cesnak smažiť, zalejeme passatou. Osolíme okoreníme a pridáme sušené oregáno. Necháme chvíľu prebublať, aby sa prebudili chute.

A teraz už len vrstvenie:

Do zapekacej nádoby dáme na dno trochu omáčky. Naskladáme prvú vrstvu baklažánu. Uložíme vrstvu mozzarelly, tuniaka a posypeme strúhaným syrom. Toto opakujeme, kým zaplníme nádobu.

Pečieme v rozohriatej rúre na 220’C 25 – 30 minút. Ozdobíme čerstvou bazalkou a podávame najlepšie s chlebom. Chutí teplé aj studené.

Dobrú chuť!

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo