Vietnamské rolky plnené zeleninou a tuniakom
Ingrediencie:
- 3 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 4 ks ryžového papiera
- 1 mrkva
- ½ uhorky
- ½ avokáda
- 4 listy šalátu
- ½ manga
- Biely alebo čierny sezam
- Arašidová omáčka:
- 2 PL arašidového masla
- 2 PL sójovej omáčky
- 1 PL agávového sirupu
- Šťava z 1 limetky
- Voda
- 1 PL sezamového oleja
2jednoduché20 minút
Postup
Umyte zeleninu a nakrájajte mrkvu a uhorku na jemné pásiky julienne. Avokádo nakrájajte na tenké plátky, rovnako ako mango a šalátové listy nechajte vcelku.
Pripravte si veľkú misku alebo tanier s vodou, kde viete vložiť ryžový papier. Ponorte ho na niekoľko sekúnd do vody, kým nestratí svoju tuhosť. Položte ho na vlhkú kuchynskú utierku, inak sa prilepí. Do stredu papiera položte list šalátu, navrch uložte mrkvu, uhorku, avokádo a mango, pridajte scedeného tuniaka a urobte rolky, akoby ste rolovali burrito.
Na omáčku zmiešajte všetky ingrediencie a podávajte v miske. Vychutnajte si sviežosť roliek.