Tuniakový šalát s fazuľou a avokádom
Ingrediencie:
- 2 konzervy tuniaka Calvo v olivovom oleji
- Šťava z ½ citróna + pár kvapiek na dochutenie
- 1 ČL provensálskeho korenia
- ½ stredne veľkej červenej cibule
- 1 zrelé avokádo
- 1 konzervu bielej fazule
- 150 g mixu zeleného šalátu
- 1 PL extra panenského olivového oleja
- Soľ a čierne korenie
4jednoduché15 minútvaríMonika
Postup
Tento recept pre vás pripravila Monika, @lapetit.sk.
Konzervy tuniaka otvorte a do misky zlejte olivový olej. Pridajte k nemu soľ, čierne korenie, provensálske korenie a šťavu z citróna. Dobre zamiešajte.
Avokádo prekrojte na polovicu, vydlabnite lyžicou a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu nakrájajte na tenké polmesiačiky.
Fazuľu z konzervy prepláchnite pod vodou a nechajte úplne odkvapkať.
Do väčšej misy dajte umytý šalát, pridajte dressing, a zľahka premiešajte. Potom pridajte fazuľu, cibuľu, kúsky tuniaka a avokádo. Nakoniec celý šalát ešte dochuťte čiernym korením, pár kvapkami oleja a soľou.