Tuniakový šalát s cannellini fazuľou, orzom, olivami a fetou
Ingrediencie:
- 400 g orza (alebo slovenskej ryže)
- 2 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 150 g uvarenej cannellini fazule
- 80 g zelených olív bez kôstky
- 100 g syru feta
- Dressing:
- 150 ml extra panenského olivového oleja
- Citrónová šťava a kôra z 1 citróna
- Soľ a čierne korenie
- 5 PL octu z červeného vína
- 1 ½ PL dijonskej horčice
- 1 strúčik cesnaku
4jednoduché30 minút
Postup
Jednoduchý a rýchly recept na večeru počas pracovného týždňa. Navyše si ho môžete zobrať na druhý deň na obed.
Orzo uvarte podľa návodu na obale. Fazule sceďte a v miske zmiešajte uvarené orzo, tuniaka, fazule, nakrájané olivy a na vrch podrvte syr feta.
V menšej miske zmiešajte ingrediencie na dressing: extra panenský olivový olej, citrónovú šťavu a kôru, ocot, dijonskú horčicu a cesnak. Dochuťte soľou a čiernym korením.
Tip č.1: Ak si chcete šalát zobrať na obed, dressing si zoberte v dózičke zvlášť.
Tip.č2: Ak chcete šalát vylepšiť, môžete pridať aj listovú zeleninu, výborne sa hodí rukola alebo poľný šalát a ak pridáte aj sušené paradajky, šalát nadobudne živšiu farbu.