Hore

Tuniakový šalát s cannellini fazuľou, orzom, olivami a fetou

Ingrediencie:

  • 400 g orza (alebo slovenskej ryže)
  • 2 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
  • 150 g uvarenej cannellini fazule
  • 80 g zelených olív bez kôstky
  • 100 g syru feta
  • Dressing:
  • 150 ml extra panenského olivového oleja
  • Citrónová šťava a kôra z 1 citróna
  • Soľ a čierne korenie
  • 5 PL octu z červeného vína
  • 1 ½ PL dijonskej horčice
  • 1 strúčik cesnaku
Počet osôb4NáročnosťjednoduchéČas prípravy30 minút

PostupPostup

Tuniakový šalát s cannellini fazuľou, orzom, olivami a fetou
 

Jednoduchý a rýchly recept na večeru počas pracovného týždňa. Navyše si ho môžete zobrať na druhý deň na obed.

Orzo uvarte podľa návodu na obale. Fazule sceďte a v miske zmiešajte uvarené orzo, tuniaka, fazule, nakrájané olivy a na vrch podrvte syr feta.

V menšej miske zmiešajte ingrediencie na dressing: extra panenský olivový olej, citrónovú šťavu a kôru, ocot, dijonskú horčicu a cesnak. Dochuťte soľou a čiernym korením.

Tip č.1: Ak si chcete šalát zobrať na obed, dressing si zoberte v dózičke zvlášť.

Tip.č2: Ak chcete šalát vylepšiť, môžete pridať aj listovú zeleninu, výborne sa hodí rukola alebo poľný šalát a ak pridáte aj sušené paradajky, šalát nadobudne živšiu farbu.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo