Tuniakový šalát Mojete Murciano
Ingrediencie:
- 3 x 80 g Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 1 kg celých zaváraných paradajok
- 1 jarná cibuľka
- 2 vajcia
- 10 čiernych olív
- 10 zelených olív
- extra panenský olivový olej
- soľ



Postup

Cibuľku nakrájajte na plátky a namočte do misky so studenou vodou. Vajcia varte 8 minút vo vriacej vode. Nechajte vychladnúť a olúpte. Paradajky sceďte, nakrájajte a dajte do šalátovej misy. Ochuťte extra panenským olivovým olejom, olejom z tuniaka a soľou. Pridajte tuniak, odkvapkanú jarnú cibuľku a olivy. Premiešajte a pridajte na štvrtky nakrájané vajcia. Odložte do chladničky, aby sa premiešali chute jednotlivých ingrediencií.



