Tuniakové muffiny
Ingrediencie:
- 85 ml extra panenského olivového oleja
- 3 vajcia
- 2 konzervy Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
- 100 ml mlieka
- 75 g cukru
- 160 g hladkej pšeničnej múky
- 16 g prášku do pečiva
- Štipka soli
- 1 PL parmezánu
4jednoduché25 minút
Postup
Rúru predhrejte na 200ºC. V miske vyšľahajte vajcia a cukor do hladka. Pridajte štipku soli, mlieko, olej a poriadne premiešajte.
Pridajte preosiatu múku s práškom do pečiva a premiešajte. Nakoniec pridajte aj scedeného tuniaka, syr a zmes na muffiny máte hotovú.
Formu na muffiny vymastite olejom a naplňte do 3/4. Pečte vo vyhriate rúre 10 – 12 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť na mriežke.