Tuniakové lievance s prekvapením
Ingrediencie:
- 1 hrnček zmes polohrubej a celozrnnej múky (pšeničnej alebo špaldovej)
- 140 g gréckeho jogurtu
- Mlieko
- 1 vajce
- 1 ČL soli
- 2 konzervy tuniaka Calvo v olivovom oleji
- 15 tenkých plátkov eidamu
- 2 cl prášku do pečiva
Postup
Tento recept pre vás pripravila Naty, @chutodnaty.
Do misky dáme múku a prášok do pečiva. Jogurt dáme do hrnčeka, dolejeme mlieko, aby bol hrnček plný a vidličkou rozmiešame na homogénnu zmes. Pridáme k múke spolu s vajíčkom a soľou. Z tuniaka zlejeme olej, ale nie úplne. Tuniak pridáme do cesta a zmes premiešame, aby sa suroviny dobre spojili. Nesnažíme sa tuniak rozbiť úplne, malé kúsky v ceste sú žiadané.
Rozhorúčime panvicu. Dáme 1 lyžicu cesta na panvicu. Plátok eidamu zložíme na polovicu a ešte raz na polovicu. Vznikne hrubší štvorček syru. Umiestnime ho do stredu cesta, trochu vtlačíme do cesta a prekryjeme ďalším cestom. Len toľko, aby bol syr prekrytý. Smažíme na strednom plameni z oboch strán do zlatista.
Podávame ešte teplé s malým orieškom masla a zeleninou. Dobrú chuť!