Tortilla de Pisos
Ingrediencie:
- ~ZEMIAKOVÁ TORTILLA~
- 3 stredné zemiaky
- 1 malá cibuľa
- 4 vajíčka
- 1 pohár extra panenského olivového oleja
- soľ
- ~ŠPENÁTOVÁ TORTILLA~
- 300 g čerstvého baby špenátu
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 vajíčka
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- ½ lyžička cukru
- soľ
- ~TUNIAKOVÁ TORTILLA~
- 3 x 80 g Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 4 vajíčka
- domáce paradajkové sofrito
- soľ
Postup
Zemiaková tortilla:
Zemiaky a cibuľu olúpte, umyte a nakrájajte na tenké plátky. Do panvice nalejte 1 pohár extra panenského olivového oleja a pomaly smažte zemiaky a cibuľu. Sem tam zamiešajte. Keď sa zemiaky začnú rozpadať, pridajte plameň a osmažte trošku dozlatista. Nemiešajte veľa, aby sa vám nespravilo pyré. Odstavte z ohňa a sceďte cez sitko. V miske vyšľahajte vajíčka s troškou soli, pridajte zemiaky a nechajte odstáť asi 10 minút. Na nepriľnavú panvicu dajte 2 lyžice oleja. Keď bude panvica horúca, pridajte zmes vajíčok so zemiakmi a cibuľou. Hýbte panvicou, aby sa tortillla neprilepila. Keď sa nebude lepiť a bude dozlatista, prikryte tanierom, otočte a pečte z druhej strany. Postup opakujte. Nechajte zhustnúť podľa gusta a môžete dať na servírovací tanier.
Špenátová tortilla:
Cesnak nakrájajte a na 2 lyžiciach extra panenského olivového oleja osmažte dozlatista. Pridajte špenát. Osoľte, pridajte ½ lyžičku cukru. Pečte, kým špenát „nepadne“ a odstavte. V miske vymiešajte 4 vajíčka, pridajte špenát, ochuťte a dobre premiešajte. Tortillu pečieme z obidvoch strán podobne ako zemiakovú tortillu. Upečenú tortillu uložte na zemiakovú.
Tuniaková tortilla:
Tuniaka sceďte. V miske vyšľahajte 4 vajíčka, pridajte tuniaka, soľ a zmiešajte. Tortillu upečte podobne ako v predchádzajúcich prípadoch. Tortillu uložte na špenátovú tortillu. Navrch pridajte domáce paradajkové sofrito.