Teplý cuketový šalát s tuniakom, syrom, fetou a olivami
Ingrediencie:
- 2 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
- Extra panenský olivový olej
- 150 g čiernych olív bez kôstky
- 2 cukety
- Jarná cibuľka
- Oregano
- 250 g syra feta
- Soľ a čierne korenie
- 200 g cherry paradajok
- Tymian
2jednoduché30 minút
Postup
Tento teplý cuketový šalát čerpá inšpiráciu z gréckych ostrovov Stredozemného mora a zahŕňa chuť tradičného syra feta a olív.
Cuketu umyte a zbavte končekov, pozdĺžne rozrežte na 4 časti a nakrájajte na približne 2 cm kocky.
Uložte ich na pekáč, pridajte soľ, čierne korenie, olivový olej, oregano a tymian.
Do druhého pekáča pridajte cherry paradajky, soľ, olivový olej, oregano a tymian.
Oba pekáče pridajte do rúry vyhriatej na 200°C, pečte približne 15-20 min.
Nechajte vychladnúť a podávajte na tanieri spolu s kockami syra, olivami, nakrájanou cibuľou, dochutené olivovým olejom, octom a soľou.