Tagliatelle s cherry paradajkami a tuniakom
Ingrediencie:
- 200 g cestovín tagliatelle
- 1 biela cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 g cherry paradajok
- 1 čili paprička
- 2 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
- čerstvá bazalka na podávanie
- extra panenský olivový olej podľa potreby
- soľ a mleté čierne korenie
2jednoduché30 minút
Postup
Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno a opražte na troche olivového oleja dosklovita. Pridajte paradajky (ak sú príliš veľké, môžete ich prekrojiť na polovicu), pridajte zopár lístkov bazalky, soľ a korenie podľa chuti, čili papričku a takto spolu opekajte, až kým paradajky zmäknú. Cestoviny uvarte v osolenej vode na zhryz a pridajte k paradajkovej zmesi. Pred podávaním jemne primiešajte tuniaky a podávajte ozdobené čerstvou bazalkou.