Sushi sendvič s tuniakom a wakame šalátom
Ingrediencie:
- 2 listy nori
- 2 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 2 ČL šalátu z morských rias wakame
- 1 strúhaná mrkva
- ½ avokáda
- Sriracha majonéza:
- 4 PL majonézy
- Sriracha podľa chuti (cca 1 PL)
- Ryža:
- 200 g sushi ryže
- 2 šálky vody
- Zmes awasezu:
- 150 ml ryžového octu
- 30 g cukru
- 20 g soli
2jednoduché30 minút
Postup
Ryžu uvarte v ryžovare. Keď sa dovarí, otvorte ryžovar a nechajte vychladnúť bez pokrievky. K ryži pridajte zmes awasezu, poriadne premiešajte a nechajte vychladnúť.
Pripravite si sriracha majonézu zmiešaním oboch ingrediencií v miske.
Do stredu riasy nori pridajte vrstvu ryže a nechajte cca 3 cm voľné z každej strany. Na ryžu pridajte sriracha majonézu, mrvku, avokádo, wakame šalát a tuniaka. Nakoniec zakryte vrstvou ryže a zabaľte do balíčka zohnutím všetkých strán. Prekrojte na polovicu a podávajte s majonézou.