Hore

Sushi sendvič s tuniakom a wakame šalátom

Ingrediencie:

  • 2 listy nori
  • 2 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
  • 2 ČL šalátu z morských rias wakame
  • 1 strúhaná mrkva
  • ½ avokáda
  • Sriracha majonéza:
  • 4 PL majonézy
  • Sriracha podľa chuti (cca 1 PL)
  • Ryža:
  • 200 g sushi ryže
  • 2 šálky vody
  • Zmes awasezu:
  • 150 ml ryžového octu
  • 30 g cukru
  • 20 g soli
Počet osôb2NáročnosťjednoduchéČas prípravy30 minút

PostupPostup

Sushi sendvič s tuniakom a wakame šalátom
 

Ryžu uvarte v ryžovare. Keď sa dovarí, otvorte ryžovar a nechajte vychladnúť bez pokrievky. K ryži pridajte zmes awasezu, poriadne premiešajte a nechajte vychladnúť.

Pripravite si sriracha majonézu zmiešaním oboch ingrediencií v miske.

Do stredu riasy nori pridajte vrstvu ryže a nechajte cca 3 cm voľné z každej strany. Na ryžu pridajte sriracha majonézu, mrvku, avokádo, wakame šalát a tuniaka. Nakoniec zakryte vrstvou ryže a zabaľte do balíčka zohnutím všetkých strán. Prekrojte na polovicu a podávajte s majonézou.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo