Šťavnaté burgre s tuniakom
Ingrediencie:
- 1 žĺtok
- 1 PL dijonskej horčice
- 200 ml slnečnicového oleja
- 2 PL citrónovej šťavy
- 0,25 ČL mletej kurkumy
- 2 PL kari korenia
- 0,5 ČL cukru
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 3 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 100 g kukurice
- 1 uhorka
- Lístky šalátu
- 4 kváskové žemle



Postup

V miske vyšľahajte žĺtka a horčicu. Za stáleho miešania pomaly prilievajte olej, kým omáčka nezhustne. Pridajte citrónovú šťavu, kurkumu, kari, cukor a dobre premiešajte. Dochuťte soľou a čiernym korením. Uhorku umyte, osušte, pozdĺžne rozštvrťte, zbavte jadrovníka a nakrájajte na malé kocky. Petržlenovú vňať nasekajte. Kukuricu sceďte a prepláchnite studenou vodou. Listy šalátu umyte a osušte. Do pripravenej omáčky pridajte scedeného tuniaka, kukuricu, uhorku, petržlenovú vňať a dobre premiešajte. Rozpoltené žemle opečte.
Potom na spodnú žemľu pridajte tuniakovú zmes, šalátový list na vrch položte druhú polovicu žemle. Vychutnajte si.



