Hore

Šťavnaté burgre s tuniakom

Ingrediencie:

  • 1 žĺtok
  • 1 PL dijonskej horčice
  • 200 ml slnečnicového oleja
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 0,25 ČL mletej kurkumy
  • 2 PL kari korenia
  • 0,5 ČL cukru
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 3 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
  • 100 g kukurice
  • 1 uhorka
  • Lístky šalátu
  • 4 kváskové žemle
Počet osôb4NáročnosťjednoduchéČas prípravy30 minút
varíNelka

PostupPostup

Šťavnaté burgre s tuniakom
 

V miske vyšľahajte žĺtka a horčicu.  Za stáleho miešania pomaly prilievajte olej, kým omáčka nezhustne.  Pridajte citrónovú šťavu, kurkumu, kari, cukor a dobre premiešajte.  Dochuťte soľou a čiernym korením. Uhorku umyte, osušte, pozdĺžne rozštvrťte, zbavte jadrovníka a nakrájajte na malé kocky.  Petržlenovú vňať nasekajte. Kukuricu sceďte a prepláchnite studenou vodou.  Listy šalátu umyte a osušte. Do pripravenej omáčky pridajte scedeného tuniaka, kukuricu, uhorku, petržlenovú vňať a dobre premiešajte. Rozpoltené žemle opečte.  

Potom na spodnú žemľu pridajte tuniakovú zmes, šalátový list na vrch položte druhú polovicu žemle. Vychutnajte si.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo