Hore

Španielska zemiaková omeleta plnená tuniakovou zmesou

Ingrediencie:

Počet osôb4Náročnosťstredne náročnéČas prípravy30 minút

PostupPostup

Španielska zemiaková omeleta plnená tuniakovou zmesou
 
  1. Zemiaky ošúpte nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu nakrájajte na pásiky julienne.
  2. Na panvici ohrejte olej, pridajte zemiaky a cibuľu. Osoľte a smažte na miernom plameni do mäkka, 20 – 30 minút. Sceďte.
  3. Zemiaky rozdeľte na dve časti, vyšľahajte 4 vajcia a zmiešajte s jednou časťou zemiakov a štipkou soli a ďalšie vyšľahané 4 vajcia premiešajte s druhou časťou zemiakov.
  4. Na panvici s nepriľnavým povrchom zohrejte lyžicu olivového oleja a pridajte jednu zemiakovú zmes. Spodok jemne premiešajte vareškou, aby skôr stuhlo a nechajte stáť 2 minúty na miernom ohni. Tortilu preklopte z panvice na tanier a opäť pridajte na panvicu, tentokrát druhou stranou. Opekajte do zlatista.
  5. Zo zvyšku zemiakov a ďalších 4 vajec urobte ďalšiu tortilu. Tortily si odložte a nechajte vychladnúť.
  6. Tak isto pripravte druhú tortilu. Medzitým si pripravte zmes na naplnenie tortíl. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte naň papričky s lyžičkou cukru. Nechajte skaramelizovať.
  7. Na jednu z tortíl pridajte vrstvu majonézy, položte papriky, nastrúhaný syr, rukolu a tuniaka. Nakoniec prikryte druhou tortilou a podávajte.
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo