Španielska zemiaková omeleta plnená tuniakovou zmesou
Ingrediencie:
- 1 konzerva Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 3 plátky syra
- Hrsť rukoly
- 1 balenie papričiek piquillo v náleve
- 1 lyžica cukru
- 3 ČL majonézy
- Omeleta
- 1 kg zemiakov
- 8 vajec
- 1 cibuľa
- Olivový olej
- Soľ
4stredne náročné30 minút
Postup
- Zemiaky ošúpte nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu nakrájajte na pásiky julienne.
- Na panvici ohrejte olej, pridajte zemiaky a cibuľu. Osoľte a smažte na miernom plameni do mäkka, 20 – 30 minút. Sceďte.
- Zemiaky rozdeľte na dve časti, vyšľahajte 4 vajcia a zmiešajte s jednou časťou zemiakov a štipkou soli a ďalšie vyšľahané 4 vajcia premiešajte s druhou časťou zemiakov.
- Na panvici s nepriľnavým povrchom zohrejte lyžicu olivového oleja a pridajte jednu zemiakovú zmes. Spodok jemne premiešajte vareškou, aby skôr stuhlo a nechajte stáť 2 minúty na miernom ohni. Tortilu preklopte z panvice na tanier a opäť pridajte na panvicu, tentokrát druhou stranou. Opekajte do zlatista.
- Zo zvyšku zemiakov a ďalších 4 vajec urobte ďalšiu tortilu. Tortily si odložte a nechajte vychladnúť.
- Tak isto pripravte druhú tortilu. Medzitým si pripravte zmes na naplnenie tortíl. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte naň papričky s lyžičkou cukru. Nechajte skaramelizovať.
- Na jednu z tortíl pridajte vrstvu majonézy, položte papriky, nastrúhaný syr, rukolu a tuniaka. Nakoniec prikryte druhou tortilou a podávajte.