Špagety puttanesca s tuniakom
Ingrediencie:
- 300 g špagiet
- Soľ
- 4 PL olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku
- 6 filety ančovičiek naložených v oleji
- 2 PL kapár
- 3 PL čiernych olív
- 1/2 PL drvených čili vločiek
- 200 g paradajok z konzervy
- 2 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
- Hrsť petržlenovej vňate
- Strúhaný parmezán podľa chuti
Postup
Tento recept pre vás pripravila Klára, @sklarouvkuchyni.
Špagety uvarte podľa návodu na obale, al dente.
Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej a prihoďte nahrubo nasekaný cesnak a nakrájané ančovičky. Restujte na panvici približne 3 minúty, až kým cesnak nezhnedne a ančovičky sa nerozpadnú. Potom pridajte nahrubo nakrájané kapary a čierne olivy, prihoďte aj drvené čili vločky. Restujte asi minútu, potom pridajte paradajky a kúsky tuniaka. Jemne premiešajte, prípadne trochu dosoľte. Duste 3 minúty, priebežne môžete prilievať trochu vody z cestovín.
Akonáhle cestoviny zlejete, pridajte ich do panvice k omáčke a ešte minútku premiešavajte. Nakoniec vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať.
Pridajte na tanier, posypte podľa chuti strúhaným parmezánom a môžete ešte pokvapkať troškou olivového oleja, prípadne pridať trochu viac čili, ak máte radi pikantné jedlá.