Hore

Špagety puttanesca s tuniakom

Ingrediencie:

  • 300 g špagiet
  • Soľ
  • 4 PL olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 6 filety ančovičiek naložených v oleji
  • 2 PL kapár
  • 3 PL čiernych olív
  • 1/2 PL drvených čili vločiek
  • 200 g paradajok z konzervy
  • 2 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
  • Hrsť petržlenovej vňate
  • Strúhaný parmezán podľa chuti
Počet osôb3NáročnosťjednoduchéČas prípravy15 minút
varíKlára

PostupPostup

Špagety puttanesca s tuniakom
 

Tento recept pre vás pripravila Klára, @sklarouvkuchyni.

Špagety uvarte podľa návodu na obale, al dente.

Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej a prihoďte nahrubo nasekaný cesnak a nakrájané ančovičky. Restujte na panvici približne 3 minúty, až kým cesnak nezhnedne a ančovičky sa nerozpadnú. Potom pridajte nahrubo nakrájané kapary a čierne olivy, prihoďte aj drvené čili vločky. Restujte asi minútu, potom pridajte paradajky a kúsky tuniaka. Jemne premiešajte, prípadne trochu dosoľte. Duste 3 minúty, priebežne môžete prilievať trochu vody z cestovín.

Akonáhle cestoviny zlejete, pridajte ich do panvice k omáčke a ešte minútku premiešavajte. Nakoniec vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať.

Pridajte na tanier, posypte podľa chuti strúhaným parmezánom a môžete ešte pokvapkať troškou olivového oleja, prípadne pridať trochu viac čili, ak máte radi pikantné jedlá.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo