Šošovicový šalát s tuniakom a tahini dressingom
Ingrediencie:
- 3 konzervy Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
- 50 ml vody
- 1 strúčik cesnaku
- 50 g kešu orechov
- 200 g baby špenátu
- 250 g uvarenej šošovice
- Stredne veľká červená paprika
- Soľ
- Tekvicové semienka
- 30 g tahini
- 8 ks cherry paradajok
- 1 mrkva
- Citrónová šťava
3JEDNODUCHÉ20 minút
Postup
Na dressing rozmixujte vodu s tahini, citrónovou šťavou, strúčikom cesnaku a soľou.
Šošovicu a špenát premyte a pridajte na tanier. Taktiež pridajte nakrájanú papriku, nastrúhanú mrkvu a paradajky prekrojené na polovicu. Pridajte scedeného tuniaka a slnečnicové semienka a kešu orechy.
Na vrch šalátu pridajte tahini omáčku a podávajte.