Hore

Šošovicový šalát s tuniakom a tahini dressingom

Ingrediencie:

  • 3 konzervy Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
  • 50 ml vody
  • 1 strúčik cesnaku
  • 50 g kešu orechov
  • 200 g baby špenátu
  • 250 g uvarenej šošovice
  • Stredne veľká červená paprika
  • Soľ
  • Tekvicové semienka
  • 30 g tahini
  • 8 ks cherry paradajok
  • 1 mrkva
  • Citrónová šťava
Počet osôb3NáročnosťJEDNODUCHÉČas prípravy20 minút

PostupPostup

Šošovicový šalát s tuniakom a tahini dressingom
 

Na dressing rozmixujte vodu s tahini, citrónovou šťavou, strúčikom cesnaku a soľou.

Šošovicu a špenát premyte a pridajte na tanier. Taktiež pridajte nakrájanú papriku, nastrúhanú mrkvu a paradajky prekrojené na polovicu. Pridajte scedeného tuniaka a slnečnicové semienka a kešu orechy.

Na vrch šalátu pridajte tahini omáčku a podávajte.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo