Hore

Pikantný šalát s citrónovou trávou a tuniakom

Ingrediencie:

  • 2 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
  • 2 stonky citrónovej trávy
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená čili paprička
  • 1 uhorka
  • 1 mrkva
  • Hrsť čerstvého koriandra
  • Hrsť čerstvej mäty
  • Šťava z dvoch limetiek
  • 2 PL rybacej omáčky
  • 1 PL cukru
  • 2 PL sezamového oleja
  • 1/4 hrnčeka arašidov (pražené a nasekané)
Počet osôb2NáročnosťjednoduchéČas prípravy15 minút

PostupPostup

Pikantný šalát s citrónovou trávou a tuniakom
 

Ak máte chuť na niečo ľahké, svieže a zároveň pikantné, tento pikantný šalát s citrónovou trávou a tuniakom je tou správnou voľbou.

Ideálny pre teplé letné dni alebo ako rýchly a zdravý obed či večera, tento šalát kombinuje jedinečnú chuť citrónovej trávy s pikantnosťou chilli papričiek a jemnosťou tuniaka. Čerstvé bylinky a zelenina dodajú jedlu nielen farbu, ale aj množstvo vitamínov. Tento recept je jednoduchý na prípravu a určite poteší vaše chuťové poháriky. Pripravte si ho a vychutnajte si zdravú a chutnú pochúťku!

Odstráňte vonkajšie tvrdé listy citrónovej trávy a jemne nakrájajte vnútornú časť stoniek.

Nakrájajte červenú cibuľu na tenké plátky. Cesnak nasekajte nadrobno. Čili papričku nakrájajte na jemné kúsky (ak chcete dresing menej pikantný, odstráňte semienka). Uhorku a mrkvu nakrájajte na tenké prúžky alebo použite škrabku na výrobu tenkých plátkov.

Tuniaka sceďte a jemne ho rozoberte vidličkou. V malej miske zmiešajte šťavu z limetiek, rybaciu omáčku, cukor a sezamový olej. Miešajte, kým sa cukor nerozpustí.

Vo veľkej miske zmiešajte nakrájanú citrónovú trávu, červenú cibuľu, cesnak, čili papričku, uhorku, mrkvu, čerstvý koriander a mätu. Pridajte tuniaka a jemne premiešajte.

Nakoniec pridajte dresing a premiešajte, aby sa všetky chute prepojili. Podávajte posypané nasekanými arašidmi.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo