Hore

Slané lievance s rybacím mousse

Ingrediencie:

  • 12 ks uvarených a očistených kreviet
  • Pažítka
  • Rybací mousse:
  • 150 g scedeného Calvo tuniaka v olivovom oleji
  • 3 filety ančovičiek
  • 2 pláty želatíny
  • 40 ml vody
  • 2 lyžice majonézy
  • 100 g smotany na šľahanie
  • Kapary
  • Slané lievance:
  • 85 g pšeničnej múky
  • 7 g cukru
  • 1,5 g soli
  • 50 g rozpusteného masla
  • 1 žĺtok
  • 150 ml polotučného mlieka
  • 5 g kypriaceho prášku
  • 1 vyšľahané bielko
Počet osôb10-12Náročnosťstredne náročnéČas prípravy40 minút

PostupPostup

Slané lievance s rybacím mousse
 

Vianočných recept pre gurmánov. Prekvapte rodinu a najbližších týmto receptom na slané lievance. Ideálne predjedlo na vianočný stôl.

Želatínové pásiky pridajte do misky so studenou vodou a nechajte odležať. Potom ich vyberte zo studenej vody, preložte do 40 ml teplej vody a rozmiešajte.

Na prípravu mousse rozmixujte scedeného tuniaka, kapary, ančovičky, majonézu a želatínovú vodu. Rozmixujte do hladka. Medzitým vyšľahajte smotanu a postupne ju primiešajte k rybacej zmesy. Mousse vložte do cukrárskej špičky a nechajte odležať v chladničke.

Na prípravu lievancov zmiešajte pšeničnú múku s cukrom, soľou, maslom, žĺtkom, mliekom a práškom do pečiva.

Medzitým vyšľahajte z bielka sneh a pomaly primiešavajte k cestu, lyžicu po lyžici. Na predhriatu panvicu s olivovým olejom pridávajte po častiach cesto na lievance a opekajte ich z oboch strán.

Na lievance potom pridajte mousse, navrch krevetu, ozdobte pažítkou a podávajte.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo