Slané lievance s rybacím mousse
Ingrediencie:
- 12 ks uvarených a očistených kreviet
- Pažítka
- Rybací mousse:
- 150 g scedeného Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 3 filety ančovičiek
- 2 pláty želatíny
- 40 ml vody
- 2 lyžice majonézy
- 100 g smotany na šľahanie
- Kapary
- Slané lievance:
- 85 g pšeničnej múky
- 7 g cukru
- 1,5 g soli
- 50 g rozpusteného masla
- 1 žĺtok
- 150 ml polotučného mlieka
- 5 g kypriaceho prášku
- 1 vyšľahané bielko
Postup
Vianočných recept pre gurmánov. Prekvapte rodinu a najbližších týmto receptom na slané lievance. Ideálne predjedlo na vianočný stôl.
Želatínové pásiky pridajte do misky so studenou vodou a nechajte odležať. Potom ich vyberte zo studenej vody, preložte do 40 ml teplej vody a rozmiešajte.
Na prípravu mousse rozmixujte scedeného tuniaka, kapary, ančovičky, majonézu a želatínovú vodu. Rozmixujte do hladka. Medzitým vyšľahajte smotanu a postupne ju primiešajte k rybacej zmesy. Mousse vložte do cukrárskej špičky a nechajte odležať v chladničke.
Na prípravu lievancov zmiešajte pšeničnú múku s cukrom, soľou, maslom, žĺtkom, mliekom a práškom do pečiva.
Medzitým vyšľahajte z bielka sneh a pomaly primiešavajte k cestu, lyžicu po lyžici. Na predhriatu panvicu s olivovým olejom pridávajte po častiach cesto na lievance a opekajte ich z oboch strán.
Na lievance potom pridajte mousse, navrch krevetu, ozdobte pažítkou a podávajte.