Šalát so zelenými fazuľkami a tuniakom
Ingrediencie:
- 300 g zelených fazuliek
- 160 g Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 1 cibuľa nakrájaná na kocky
- 2 natvrdo uvarené vajíčka
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 lyžica vínneho octu
- čierne korenie
- soľ
2 osobyjednoduché35 min
Postup
Nakrájanú cibuľu namočte do studenej vody. Zo zelených fazuliek odstránte končeky, rozrežte pozdľž na polovicu. Umyte a varte v osolenej vode 12 – 15 minút. Sceďte, prepláchnite a nechajte odkvapkať.
Vajíčka varte 8 minút vo vriacej vode. Olúpte a nakrájajte na malé kocky. Do misky pridajte zelenú fazuľku, vajíčko, cibuľu a tuniaka s olejom. Ochuťte octom a soľou.