Šalát so šošovicou, pečenou mrkvou a tuniakom
Ingrediencie:
- 100 g šalátu (najlepší je mix šalátov)
- 8 - 10 cherry paradajok
- 2 PL olivového oleja
- 1 PL medu
- 1/2 ČL dijonskej horčice
- Soľ a čierne korenie
- Na pečené mrkvy
- 6 mrkiev (môžete použiť aj farebné mrkvy)
- 2 PL olivového oleja
- Bylinková soľ
- Na dokončenie
- 150 g uvarenej hnedej šošovice
- 120 g tuniaka Calvo ZERO
- Klíčky
- Lieskové oriešky
2jednoduché40 minútvaríRomana
Postup
Tento recept pre vás pripravila Romana, @naskokvkuchyni.
Šalát si dáme do misky a cherry paradajky rozkrojíme na polovicu. V miske si zmiešame olivový olej, med, dijonskú horčicu, soľ a korenie. Na plech vyložený papierom na pečenie si dáme mrkvu, pokvapkáme ju olivovým olejom a posypeme bylinkovou soľou. Pečieme na 180 stupňov 20-30 minút do zlatista. Šalát s paradajkami pokvapkáme hotovou zálievkou a dôkladne premiešame. Na šalát dáme kúsky tuniaka a zasypeme hnedú šošovicou. Nakoniec pridáme pečené mrkvy a ozdobíme klíčkami a nasekanými lieskovými orieškami.