Hore

Šalát so šošovicou, pečenou mrkvou a tuniakom

Ingrediencie:

  • 100 g šalátu (najlepší je mix šalátov)
  • 8 - 10 cherry paradajok
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 PL medu
  • 1/2 ČL dijonskej horčice
  • Soľ a čierne korenie
  • Na pečené mrkvy
  • 6 mrkiev (môžete použiť aj farebné mrkvy)
  • 2 PL olivového oleja
  • Bylinková soľ
  • Na dokončenie
  • 150 g uvarenej hnedej šošovice
  • 120 g tuniaka Calvo ZERO
  • Klíčky
  • Lieskové oriešky
Počet osôb2NáročnosťjednoduchéČas prípravy40 minút
varíRomana

PostupPostup

Šalát so šošovicou, pečenou mrkvou a tuniakom
 

Tento recept pre vás pripravila Romana, @naskokvkuchyni.

Šalát si dáme do misky a cherry paradajky rozkrojíme na polovicu. V miske si zmiešame olivový olej, med, dijonskú horčicu, soľ a korenie. Na plech vyložený papierom na pečenie si dáme mrkvu, pokvapkáme ju olivovým olejom a posypeme bylinkovou soľou. Pečieme na 180 stupňov 20-30 minút do zlatista. Šalát s paradajkami pokvapkáme hotovou zálievkou a dôkladne premiešame. Na šalát dáme kúsky tuniaka a zasypeme hnedú šošovicou. Nakoniec pridáme pečené mrkvy a ozdobíme klíčkami a nasekanými lieskovými orieškami.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo