Hore

Šalát s orzom, olivami a tuniakom

Ingrediencie:

  • Citrónová zálievka:
  • 2 polievkové lyžice kvalitného extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička medu
  • 1/2 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky červenej mletej papriky
  • Šalát:
  • 100 g slovenskej ryže (orzo)
  • 1 polievková lyžica kvalitného extra panenského olivového oleja
  • 12 olív vykôstkovaných a rozpolených
  • 1 šalotka nakrájaná nadrobno
  • Hrsť petržlenovej vňate
  • Hrsť kôpru
  • 2 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
  • Rukola (alebo iný druh šalátu)
Počet osôb2NáročnosťjednoduchéČas prípravy30 minút
varíNelka

PostupPostup

Šalát s orzom, olivami a tuniakom
 

Tento recept pre vás pripravila Nelka, @Nelkafood.

Slovenskú ryžu uvarte vo vriacej osolenej vode. Po uvarení opláchnite orzo pod studenou vodou, dobre sceďte a odložte do misky.  Pridajte 1 lyžicu olivového oleja a dobre premiešajte.

Do pohárika vložte všetky ingrediencie na dresing. Dobre premiešajte, aby sa spojili a odložte.

Do misy k orzu pridajte olivy, šalotku, nasekanú petržlenovú vňať, kôpor, tuniaka a dobre premiešajte, aby sa všetky chute spojili. Pridajte dresing a zmes premiešajte lyžičkou. Odložte na 1 hodinu do chladničky. Môžete podávať aj hneď, ale odstáty šalát bude mať intenzívnejšiu chuť.

Na tanier pridajte hrsť rukoly a na ňu uložte orzo šalát s tuniakom, podávajte.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo