Šalát s orzom, olivami a tuniakom
Ingrediencie:
- Citrónová zálievka:
- 2 polievkové lyžice kvalitného extra panenského olivového oleja
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžička medu
- 1/2 lyžička soli
- 1/2 lyžičky červenej mletej papriky
- Šalát:
- 100 g slovenskej ryže (orzo)
- 1 polievková lyžica kvalitného extra panenského olivového oleja
- 12 olív vykôstkovaných a rozpolených
- 1 šalotka nakrájaná nadrobno
- Hrsť petržlenovej vňate
- Hrsť kôpru
- 2 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
- Rukola (alebo iný druh šalátu)
2jednoduché30 minútvaríNelka
Postup
Tento recept pre vás pripravila Nelka, @Nelkafood.
Slovenskú ryžu uvarte vo vriacej osolenej vode. Po uvarení opláchnite orzo pod studenou vodou, dobre sceďte a odložte do misky. Pridajte 1 lyžicu olivového oleja a dobre premiešajte.
Do pohárika vložte všetky ingrediencie na dresing. Dobre premiešajte, aby sa spojili a odložte.
Do misy k orzu pridajte olivy, šalotku, nasekanú petržlenovú vňať, kôpor, tuniaka a dobre premiešajte, aby sa všetky chute spojili. Pridajte dresing a zmes premiešajte lyžičkou. Odložte na 1 hodinu do chladničky. Môžete podávať aj hneď, ale odstáty šalát bude mať intenzívnejšiu chuť.
Na tanier pridajte hrsť rukoly a na ňu uložte orzo šalát s tuniakom, podávajte.