Hore

Šalát s cestovinami, cícerom a tuniakom

Ingrediencie:

  • 3x80 g Calvo tuniaka v olivovom oleji
  • 200 g cestovín fusilli
  • 400 g uvareného cíceru alebo cíceru v konzerve
  • 1 baklažán
  • 16 cherry paradajok
  • 100 g syru Feta nakrájaného na kocky
  • 16 čiernych olív
  • ~DRESSING~
  • 5 lyžíc olivového oleja z Calvo tuniaka
  • šťava z 1 citróna
  • oregano
  • soľ
Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy20 min

PostupPostup

Šalát s cestovinami, cícerom a tuniakom
 

Na troške olivového oleja osmažte baklažán do zmäknutia. Cestoviny varte vo vode niekoľko minút, dlhšie ako je uvedené na obale. Sceďte, pokvapkajte olivovým olejom a nechajte vychladnúť. Cícer prepláchnite a nechajte odkvapkať. Cherry paradajky prekrojte na polovicu. Tuniaka sceďte a olej odložte. Všetky suroviny premiešajte vo veľkej mise. Prísady na dressing dobre premiešajte a odložte.

Šalát tesne pred podávaním ochuťte dressingom.

Tipy na perfektný cestovinový šalát:

  • Použite vždy suché, krátke, ryhované cestoviny (napríklad fusilli), aby zachytili dressing.
  • Cestoviny varte v dostatočne osolenej vode 1-2 minúty dlhšie ako je uvedené na obale, aby nezostali po vychladnutí lepkavé a nestratili chuť.
  • Cestoviny prepláchnite studenou vodou a sceďte.
  • Pridajte trocha olivového oleja a premiešajte.
  • Dobrý šalát by nemal obsahovať viac ako 5 ingrediencií, aby ste nenarušili rôznorodosť chutí. Vhodná je napríklad grilovaná zelenina alebo cherry paradajky. Naopak nevhodný je šalát a listová zelenina.
  • Neodporúčame dochucovať majonézou. Pripravte si doma dressing z extra panenského olivového oleja.
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo