Šalát s cestovinami, cícerom a tuniakom
Ingrediencie:
- 3x80 g Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 200 g cestovín fusilli
- 400 g uvareného cíceru alebo cíceru v konzerve
- 1 baklažán
- 16 cherry paradajok
- 100 g syru Feta nakrájaného na kocky
- 16 čiernych olív
- ~DRESSING~
- 5 lyžíc olivového oleja z Calvo tuniaka
- šťava z 1 citróna
- oregano
- soľ
4 osobyľahké20 min
Postup
Na troške olivového oleja osmažte baklažán do zmäknutia. Cestoviny varte vo vode niekoľko minút, dlhšie ako je uvedené na obale. Sceďte, pokvapkajte olivovým olejom a nechajte vychladnúť. Cícer prepláchnite a nechajte odkvapkať. Cherry paradajky prekrojte na polovicu. Tuniaka sceďte a olej odložte. Všetky suroviny premiešajte vo veľkej mise. Prísady na dressing dobre premiešajte a odložte.
Šalát tesne pred podávaním ochuťte dressingom.
Tipy na perfektný cestovinový šalát:
- Použite vždy suché, krátke, ryhované cestoviny (napríklad fusilli), aby zachytili dressing.
- Cestoviny varte v dostatočne osolenej vode 1-2 minúty dlhšie ako je uvedené na obale, aby nezostali po vychladnutí lepkavé a nestratili chuť.
- Cestoviny prepláchnite studenou vodou a sceďte.
- Pridajte trocha olivového oleja a premiešajte.
- Dobrý šalát by nemal obsahovať viac ako 5 ingrediencií, aby ste nenarušili rôznorodosť chutí. Vhodná je napríklad grilovaná zelenina alebo cherry paradajky. Naopak nevhodný je šalát a listová zelenina.
- Neodporúčame dochucovať majonézou. Pripravte si doma dressing z extra panenského olivového oleja.