Poké miska s tuniakom
Ingrediencie:
- 2 konzervy Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
- 2 PL sezamového oleja
- 1 stredné avokádo
- 200 g sushi ryže
- 30 g cukru
- 1 malá červená cibuľa
- Wakame šalát
- 150 g edamame (mrazených alebo konzervovaných)
- 1 ČL horčice
- ½ uhorky
- Soľ a čierne korenie
- Sójová omáčka
- Sezam
- 4 cherry paradajky
- 150 ml vínneho octu
- 1 mrkva
Postup
Príprava sushi ryže:
Sushi ryžu dôkladne prepláchnite studenou vodou, kým nebude voda číra.
Pridajte ju do hrnca a zalejte ju vodou v pomere 1:1.5 (na 200 g ryže použite 300 ml vody).
Priveďte ryžu do varu, potom znížte teplotu a varte na miernom ohni 10-12 minút, kým sa voda neabsorbuje. Odstavte a nechajte ju 10 minút odpočívať pod pokrievkou.
V miske zmiešajte vínny ocot a cukor, kým sa cukor nerozpustí. Tento nálev vlejte do teplej ryže a jemne premiešajte. Nechajte ryžu vychladnúť na izbovú teplotu.
Príprava zeleniny a ostatných ingrediencií:
Edamame krátko povarte v osolenej vode (asi 3-4 minúty), potom ho sceďte a nechajte vychladnúť.
Avokádo rozkrojte na polovicu, odstráňte kôstku a nakrájajte ho na tenké plátky.
Uhorku umyte a nakrájajte na tenké prúžky. Červenú cibuľu olúpte a nakrájajte na tenké plátky. Cherry paradajky umyte a rozkrojte na polovicu. Mrkvu ošúpte a nakrájajte na tenké prúžky alebo nastrúhajte.
Príprava tuniaka:
Konzervy tuniaka sceďte a tuniaka dajte do misky.
Pridajte sezamový olej, horčicu, soľ, čierne korenie a sójovú omáčku podľa chuti. Dobre premiešajte.
Zostavenie poke bowl:
Na spodok misky dajte vychladnutú sushi ryžu.
Na ryžu naaranžujte avokádo, uhorku, červenú cibuľu, wakame šalát, edamame, cherry paradajky a mrkvu.
Na vrch pridajte pripraveného tuniaka.
Posypte sezamom.
Pokvapkajte sójovou omáčkou podľa chuti.
Dobrú chuť!