Plnené cukety s tuniakovou zmesou
Ingrediencie:
- 3 konzervy Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
- Extra panenský olivový olej
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 vetvička čerstvej bazalky
- 4 okrúhle cukety
- 1 cibuľa
- Maslo
- 1 malý zemiak
- Soľ
- Čierne korenie
- 1 červená paprika
- 3 paradajky
Postup
Originálny recept na cukety plnené tuniakom, ktorým prekvapíte milovníkov ľahkého a chutného jedla.
Odrežte vrchnú časť cukiet a odložte si obe časti. V spodnej časti urobte jemný rez, aby boli cukety stabilnejšie. Pomocou lyžice vydlabte vnútro a nechajte stenu hrubú cca 3 cm.
Cukety uvarte vo veľkom množstve osolenej vody, aby boli al dente.Po dovarení ich vyberte z vody a schlaďte studenou vodou.
V tej istej vode, ako ste varili cukety uvarte aj zemiak nakrájaný na kocky.
Do misky pridajte nakrájaný uvarený zemiak, maslo, bazalku, soľ a čierne korenie. Premiešajte a odložte bokom.
Na panvici orestujte na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridajte ošúpané a na kocky nakrájané paradajky, scedeného tuniaka a nakrájanú papriku. Premiešajte a nechajte pár minút povariť. Dochuťte soľou a čiernym korením. Pridajte nasekané lístky bazalky.
Uvarené cukety naplňte zmesou. Plnené cukety môžete podávať studené alebo zohriaté v rúre. Ozdobte lístkom bazalky a podávajte.