Hore

Plnené cukety s tuniakovou zmesou

Ingrediencie:

Počet osôb4NáročnosťjednoduchéČas prípravy45 minút

PostupPostup

Plnené cukety s tuniakovou zmesou
 

Originálny recept na cukety plnené tuniakom, ktorým prekvapíte milovníkov ľahkého a chutného jedla.

Odrežte vrchnú časť cukiet a odložte si obe časti. V spodnej časti urobte jemný rez, aby boli cukety stabilnejšie. Pomocou lyžice vydlabte vnútro a nechajte stenu hrubú cca 3 cm.

Cukety uvarte vo veľkom množstve osolenej vody, aby boli al dente.Po dovarení ich vyberte z vody a schlaďte studenou vodou.

V tej istej vode, ako ste varili cukety uvarte aj zemiak nakrájaný na kocky.

Do misky pridajte nakrájaný uvarený zemiak, maslo, bazalku, soľ a čierne korenie. Premiešajte a odložte bokom.

Na panvici orestujte na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridajte ošúpané a na kocky nakrájané paradajky, scedeného tuniaka a nakrájanú papriku. Premiešajte a nechajte pár minút povariť. Dochuťte soľou a čiernym korením. Pridajte nasekané lístky bazalky.

Uvarené cukety naplňte zmesou. Plnené cukety môžete podávať studené alebo zohriaté v rúre. Ozdobte lístkom bazalky a podávajte.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo