Pikantný koláč s tuniakom a gaštanmi
Ingrediencie:
- 1 balenie lístkového cesta
- 4 konzervy Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
- 200 g gaštanového pyré nesladeného (môžete si ho kúpiť hotové, alebo si ho pripraviť varením a rozmixovaním)
- 1 nakrájaná biela cibuľa
- 2 vajcia
- 200 g strúhaného syra (ementál alebo podobný)
- 100 g smotany na varenie
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Maslo na vymastenie panvice
- Olivový olej
4jednoduché50 minút
Postup
Vitajte pri našom jedinečnom recepte na pikantný koláč s tuniakom a gaštanmi! Tento koláč je ideálny pre tých, ktorí milujú výrazné a netradičné chute. Kombinácia kvalitného tuniaka Calvo a prirodzene sladkých gaštanov vytvára nezabudnuteľný gastronomický zážitok. Tento recept je nielen chutný, ale aj jednoduchý na prípravu. Takže neváhajte a pustite sa do pečenia s nami!
Rúru predhrejte na 180°C.
Na panvici opražte na troche oleja nakrájanú cibuľu.
Vo veľkej mise zmiešajte scedeného tuniaka, gaštanové pyré, opraženú cibuľku, vajcia, strúhaný syr a smotanu. Dochuťte soľou a čiernym korením.
Lístkové cesto pridajte do vymastenej tortovej formy. Zmes tuniaka a gaštanov nalejeme na lístkové cesto a zarovnáme lyžičkou. Pečte v rúre 30-35 minút, kým povrch koláča nie je zlatohnedý.
Pred podávaním nechajte pár minút vychladnúť.