Hore

Pikantný koláč s tuniakom a gaštanmi

Ingrediencie:

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 4 konzervy Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
  • 200 g gaštanového pyré nesladeného (môžete si ho kúpiť hotové, alebo si ho pripraviť varením a rozmixovaním)
  • 1 nakrájaná biela cibuľa
  • 2 vajcia
  • 200 g strúhaného syra (ementál alebo podobný)
  • 100 g smotany na varenie
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Maslo na vymastenie panvice
  • Olivový olej
Počet osôb4NáročnosťjednoduchéČas prípravy50 minút

PostupPostup

Pikantný koláč s tuniakom a gaštanmi
 
Vitajte pri našom jedinečnom recepte na pikantný koláč s tuniakom a gaštanmi! Tento koláč je ideálny pre tých, ktorí milujú výrazné a netradičné chute. Kombinácia kvalitného tuniaka Calvo a prirodzene sladkých gaštanov vytvára nezabudnuteľný gastronomický zážitok. Tento recept je nielen chutný, ale aj jednoduchý na prípravu. Takže neváhajte a pustite sa do pečenia s nami!

Rúru predhrejte na 180°C.

Na panvici opražte na troche oleja nakrájanú cibuľu.

Vo veľkej mise zmiešajte scedeného tuniaka, gaštanové pyré, opraženú cibuľku, vajcia, strúhaný syr a smotanu. Dochuťte soľou a čiernym korením.

Lístkové cesto pridajte do vymastenej tortovej formy. Zmes tuniaka a gaštanov nalejeme na lístkové cesto a zarovnáme lyžičkou. Pečte v rúre 30-35 minút, kým povrch koláča nie je zlatohnedý.

Pred podávaním nechajte pár minút vychladnúť.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo