Hore

Špenátový koláč

Ingrediencie:

  • 50 g masla
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 kg špenátu
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička muškátového orieška
  • 100 g smotany na šľahanie
  • 2 lyžice strúhanky
  • 350 g ricotty
  • 3 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
  • 2 balenia lístkového cesta
  • Sezam a žĺtok na dozdobenie
Počet osôb6NáročnosťjednoduchéČas prípravy1 hodina 10 minút
varíNelka

PostupPostup

Špenátový koláč
 

Tento recept pre vás pripravila Nelka, @Nelkafood.

Na panvici zohrejte 50 g masla. Pridajte cibuľu a cesnak a restujte do zlatista. Vmiešajte špenát, soľ, muškátový oriešok, nakoniec smotanu a odstavte. Tortovú formu vysteľte plátkom lístkového cesta. Spodok posypte strúhankou a navrch rozotrite špenátovú zmes. Ricottu zmiešajte so scedeným tuniakom, podľa chuti môžete dochutiť soľou a korením a navrstvite na špenátovú zmes. Na vrch koláča pridajte druhý plát lístkového cesta, prebytočné cesto odrežte a okraje pritlačte k sebe. Vrch potrite žĺtkom a posypte sezamom. Pečte vo vyhriatej rúre na horný spodný ohrev približne 45 minút na 190 °C do zlatista. Pred podávaním nechajte koláč vychladnúť, inak sa vám bude rozpadávať.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo