Špenátový koláč
Ingrediencie:
- 50 g masla
- 1 veľká cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 kg špenátu
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička muškátového orieška
- 100 g smotany na šľahanie
- 2 lyžice strúhanky
- 350 g ricotty
- 3 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 2 balenia lístkového cesta
- Sezam a žĺtok na dozdobenie



Postup

Tento recept pre vás pripravila Nelka, @Nelkafood.
Na panvici zohrejte 50 g masla. Pridajte cibuľu a cesnak a restujte do zlatista. Vmiešajte špenát, soľ, muškátový oriešok, nakoniec smotanu a odstavte. Tortovú formu vysteľte plátkom lístkového cesta. Spodok posypte strúhankou a navrch rozotrite špenátovú zmes. Ricottu zmiešajte so scedeným tuniakom, podľa chuti môžete dochutiť soľou a korením a navrstvite na špenátovú zmes. Na vrch koláča pridajte druhý plát lístkového cesta, prebytočné cesto odrežte a okraje pritlačte k sebe. Vrch potrite žĺtkom a posypte sezamom. Pečte vo vyhriatej rúre na horný spodný ohrev približne 45 minút na 190 °C do zlatista. Pred podávaním nechajte koláč vychladnúť, inak sa vám bude rozpadávať.



