Pečené zemiaky s tuniakovou zmesou
Ingrediencie:
- Na pečené zemiaky:
- 4 veľké zemiaky
- olivový olej
- soľ
- Na dip:
- 3 obaly Calvo tuniaka v slnečnicovom oleji
- 1 červená cibuľa
- 50 g tvarohu
- 60 g majonézy
- 15 ml citrónovej šťavy
- kôra z 1/4 chemicky neošetreného citrónu
- mleté čierne korenie
- soľ



Postup

Tento recept na pečené zemiaky s tuniakovou zmesou pre vás pripravili Neplecha na plechu. Zemiaky s tuniakovou zmesou sú jednoduché na prípravu, chutné a plné živín. Tento recept je skvelý na rýchlu večeru alebo ľahký obed, ktorý poteší celú rodinu. Vďaka kvalitnému tuniakovi Calvo získate jedlo plné bielkovín a skvelej chuti.
Ako pripraviť pečené zemiaky s tuniakovou zmesou?
- Zemiaky umyte, potrite olivovým olejom, osoľte, vložte do malej zapekacej misy a potom ich vložte do rúry vyhriatej na 180 °C približne na 1 hodinu.
- Predtým, ako sa zemiaky upečú, pripravte si tuniakový dip. Cibuľu očistite, nakrájajte nadrobno a sparte ju v horúcej vode, aby nebola taká štipľavá. Potom ju vložte do misky.
- Vyklopte tuniaka a zľahka ho nadrobte. Pridáme tvaroh, majonézu, citrónovú šťavu a kôru, korenie a soľ. Všetko dobre premiešajte.
- Pečené zemiaky priečne nakrájajte, ale neokrajujte. Potom zemiaky mierne rozložte a naplňte ich tuniakovým dipom.
- Ozdobte petržlenovou vňaťou a klíčkami a podávajte.
Páči sa vám tento recept na pečené zemiaky? Chcete vyskúšať aj iný recept? Vyskúšajte tento recept na pečené zemiaky s tuniakovou plnkou. Dajte nám vedieť na našom Facebooku Calvo.



