Paradajky plnené tuniakom a kuskusom
Ingrediencie:
- 160 g Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 2 veľké paradajky
- 60 g kuskusu
- 1 strúčik cesnaku
- 1 šalotka
- 4 lyžice gréckeho jogurtu
- 1 lyžička oregana
- 1 lyžička bazalky
- čierne korenie
- soľ
- olivový olej
- lístky čerstvej bazalky
2ľahké45 min
Postup
Paradajky umyte a dužinu vyberte. Cesnak, cibuľu a dužinu paradajok nakrájajte a zmiešajte s kuskusom, Calvo tuniakom v olivovom oleji, bielym jogurtom, oreganom a bazalkou. Okoreňte a dobre premiešajte. Paradajky uložte do misy vhodnej na pečenie, pokropte olivovým olejom a naplňte zmesou. Pečte 35 minút pri teplote 200º. Pred podávaním ozdobte čerstvou bazalkou.