Paradajkovo-avokádové ceviche
Ingrediencie:
- 1 konzervu tuniaka Calvo v bio extra panenskom olivovom oleji
- 1 veľkú mäsitejšiu paradajku
- 1/2 zrelého avokáda
- 1 menšiu červenú šalotku
- 1 PL čerstvého koriandru
- Šťavu z ½ limetky + ½ limetky na podávanie
- 1 PL extra panenského olivového oleja
- Soľ a čierne korenie
2jednoduché10 minútvaríMonika
Postup
Tento recept pre vás pripravila Monika, @lapetit.sk.
Do väčšieho taniera dajte tuniaka aj s olejom. Šalotku, paradajku aj avokádo nakrájajte na malé kocky, koriander nasekajte na drobno a všetko pridajte k tuniakovi. Ochuťte olivovým olejom, limetkovou šťavou, soľou a čiernym korením. Dobre premiešajte aby sa všetky chute spojili.
Na tanier si dajte formičku, do ktorej naukladajte zmes a jemne ju pritlačte. Opatrne vyberte formičku a podávajte s mesiačikmi limetky.