Paprikový šalát s tuniakom a vinaigrette
Ingrediencie:
- 2 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 2 veľké červené papriky
- 2 paradajky
- Pažítka
- 2 varené vajcia
- Vinaigrette:
- 1 strúčik cesnaku
- 1 ČL rasce
- 50 ml extra panenského olivového oleja
- 25 ml sherry octu
- Soľ
4jednoduché1 hod
Postup
Papriky pečte so soľou a kvapkou olivového oleja v rúre predhriatej na 200ºC, každých 10 minút otočte a pečte približne 40 minút, kým nie sú upečené. Vyberte a nechajte vychladnúť.
Po vychladnutí ošúpte a nakrájajte na pásiky.
Na prípravu vinaigrette podrvte v mažiari rascu so soľou, pridajte cesnak, ocot a extra panenský olivový olej. Poriadne premiešajte a pridajte k paprikám.
Paradajky umyte a nakrájajte na tenké plátky. Poukladajte na tanier, navrch pridajte papriky, nakrájané vajcia, tuniaka a ozdobte pažítkou.
Tanier ozdobte zvyškom vinaigrette a podávajte.