Palacinky na slano so špenátom a tuniakom
Ingrediencie:
- 3 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 100 g šampiňónov
- 150 g špenátu
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g syra ementál
- 1 ČL píniových orieškov
- Cesto na palacinky:
- 100 g pohánkovej múky
- 30 g hladkej pšeničnej múky
- 250 ml mlieka
- 2 vajcia
- 30 g masla alebo olivového oleja
- štipka soli
- ½ PL cukru
Postup
Na prípravu palaciniek pridajte do misky múku, vajcia, mlieko, cukor, soľ a rozpustené maslo alebo olej. Cesto vymiešajte do hladka a nechajte odpočívať v chladničke 20 minút.
Medzitým nakrájajte cibuľu na pásiky, osmažte na troche oleja na panvici a dochuťte soľou. Cibuľku odložte na bok a na tej istej panvici poduste šampiňóny s nasekaným cesnakom. Dochuťte soľou a čiernym korením. Nakoniec do panvice pridajte aj smaženú cibuľu a špenát. Poriadne premiešajte, aby sa chute poriadne prepojili.
Na čistú panvicu pridajte trochu oleja alebo masla a keď sa rozohreje, pridajte naberačku cesta a rozotrite ho po celej panvici. Nechajte na panvici približne 1 minútu, potom otočte na druhú stranu na približne 30 sekúnd. Opakujte, až kým neminiete cesto.
Do každej palacinky pridajte do stredu syr, zeleninu a scedeného tuniaka. Palacinku zohrejte na panvici a kraje palacinky preložte bez toho, aby ste ju úplne zatvorili. Podávajte teplé posypané píniovými orieškami.