Hore

Palacinky na slano so špenátom a tuniakom

Ingrediencie:

  • 3 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
  • 100 g šampiňónov
  • 150 g špenátu
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g syra ementál
  • 1 ČL píniových orieškov
  • Cesto na palacinky:
  • 100 g pohánkovej múky
  • 30 g hladkej pšeničnej múky
  • 250 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 30 g masla alebo olivového oleja
  • štipka soli
  • ½ PL cukru
Počet osôb4NáročnosťjednoduchéČas prípravy40 minút

PostupPostup

Palacinky na slano so špenátom a tuniakom
 

Na prípravu palaciniek pridajte do misky múku, vajcia, mlieko, cukor, soľ a rozpustené maslo alebo olej. Cesto vymiešajte do hladka a nechajte odpočívať v chladničke 20 minút.

Medzitým nakrájajte cibuľu na pásiky, osmažte na troche oleja na panvici a dochuťte soľou. Cibuľku odložte na bok a na tej istej panvici poduste šampiňóny s nasekaným cesnakom. Dochuťte soľou a čiernym korením. Nakoniec do panvice pridajte aj smaženú cibuľu a špenát. Poriadne premiešajte, aby sa chute poriadne prepojili.

Na čistú panvicu pridajte trochu oleja alebo masla a keď sa rozohreje, pridajte naberačku cesta a rozotrite ho po celej panvici. Nechajte na panvici približne 1 minútu, potom otočte na druhú stranu na približne 30 sekúnd. Opakujte, až kým neminiete cesto.

Do každej palacinky pridajte do stredu syr, zeleninu a scedeného tuniaka. Palacinku zohrejte na panvici a kraje palacinky preložte bez toho, aby ste ju úplne zatvorili. Podávajte teplé posypané píniovými orieškami.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo