Ovsené lievance s tuniakom
Ingrediencie:
- 2 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 1 avokádo
- 100 g šampiňónov
- Prepeličie vajcia
- 1 citrón
- Soľ
- Čierne korenie
- Cesto na lievance:
- 100 g ovsenej múky
- 1 vajce
- 160 g mlieka
- 1 ČL kypriaceho prášku
- 30 g trstinového cukru
- 2 PL extra panenského olivového oleja
2stredne náročné30 minút
Postup
Raňajky šampiónov!
- Na prípravu cesta zmiešajte všetky suroviny. Miešajte, kým nevznikne cesto bez hrudiek a nechajte 15 minút odpočívať.
- Na panvicu pridajte trocha extra panenského olivového oleja, keď sa zohreje, pridajte naberačku cesta. Nechajte opekať, kým sa na povrchu nevytvoria bublinky a potom otočte. Nechajte ešte minútu a pokračujte s ďalšími lievancami.
- Šampiňóny nakrájajte na hrubé plátky, osoľte, okoreňte a opekajte na panvici z oboch strán.
- Avokádo očistite, roztlačte vidličkou, pridajte soľ a citrónovú šťavu a nechajte chvíľu v chladničke.
- Prepeličie vajíčka osmahnite na nepriľnavej panvici na kvapke oleja.
- Nakoniec pridajte na lievance vrstvu avokáda, šampiňónov, vrstvy zopakujte ešte raz a nakoniec pridajte na vrch osmahnuté prepeličie vajíčko a kúsky tuniaka Calvo. Pokvapkajte citrónovou šťavou.