Ovsená kaša na slano s tuniakom a sušenými paradajkami
Ingrediencie:
- 2 konzervy Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
- 100 g ovsených vločiek (celých, nedrvených)
- 50 g drvených ovsených vločiek
- 450 ml zeleninového vývaru (alebo vody)
- 50 g sušených paradajok v oleji
- 50 g čerstvého špenátu
- Čierne korenie
- Sušený cesnak
- Extra panenský olivový olej
4jednoduché10 minút
Postup
Ovsená kaša je priam synonymom zdravých raňajok. Poďte si ju s nami vyskúšať na slano. Ak nemáte radi ovos, kašu si môžete pripraviť aj z pšena alebo aj ryže.
Zeleninový vývar najprv zohrejte, pridajte ovsené vločky a nechajte prevariť. Stíšte plameň a za stáleho miešania varte ešte 5 minút.
Dochuťte čiernym korením, sušeným cesnakom a nakrájanými sušenými paradajkami. Varte ešte 3 – 4 minúty. (Zopár paradajok si nechajte na ozdobu)
Nakoniec pridajte špenátové listy a nechajte ich zvädnúť. Taktiež si špenát môžete samostatne v hrnci osmažiť a neskôr ním ozdobiť kašu.
Ovsenú kašu pridajte do misky, ozdobte sušenou paradajkou, scedeným tuniakom, špenátom a podávajte ozdobené kvapkou extra panenského olivového oleja.
Dobrú chuť!