Hore

Ovsená kaša na slano s tuniakom a sušenými paradajkami

Ingrediencie:

  • 2 konzervy Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
  • 100 g ovsených vločiek (celých, nedrvených)
  • 50 g drvených ovsených vločiek
  • 450 ml zeleninového vývaru (alebo vody)
  • 50 g sušených paradajok v oleji
  • 50 g čerstvého špenátu
  • Čierne korenie
  • Sušený cesnak
  • Extra panenský olivový olej
Počet osôb4NáročnosťjednoduchéČas prípravy10 minút

PostupPostup

Ovsená kaša na slano s tuniakom a sušenými paradajkami
 

Ovsená kaša je priam synonymom zdravých raňajok. Poďte si ju s nami vyskúšať na slano. Ak nemáte radi ovos, kašu si môžete pripraviť aj z pšena alebo aj ryže.

Zeleninový vývar najprv zohrejte, pridajte ovsené vločky a nechajte prevariť. Stíšte plameň a za stáleho miešania varte ešte 5 minút.

Dochuťte čiernym korením, sušeným cesnakom a nakrájanými sušenými paradajkami. Varte ešte 3 – 4 minúty. (Zopár paradajok si nechajte na ozdobu)

Nakoniec pridajte špenátové listy a nechajte ich zvädnúť. Taktiež si špenát môžete samostatne v hrnci osmažiť a neskôr ním ozdobiť kašu.

Ovsenú kašu pridajte do misky, ozdobte sušenou paradajkou, scedeným tuniakom, špenátom a podávajte ozdobené kvapkou extra panenského olivového oleja.

Dobrú chuť!

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo