Fusilli s tuniakom a zeleninovou omáčkou
Ingrediencie:
- 3 konzervy Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 vetvička čerstvej bazalky
- 1 stredná cuketa
- 1 stredná cibuľa
- 350 g špaldových cestovín fusilli
- 200 g čerstvej mozzarelly
- 1 stredná červená paprika
- 1 stredná zelená paprika
- Parmezán
- 500 g paradajkovej omáčky
4jednoduché40 minút
Postup
Cibuľu, papriky a cuketu nakrájajte na kocky veľké približne 0,5 cm. Cesnak nasekajte nadrobno.
Všetko poduste na troche oleja a po pár minútach pridajte paradajkovú omáčku. Nechajte 3 minúty povariť, dochuťte soľou a čiernym korením. Pridajte nasekanú bazalku a scedeného tuniaka. Nechajte minútku povariť a odstavte.
Cestoviny uvarte podľa návodu na obale, sceďte a pridajte k omáčke. Premiešajte.
Do zapekacej misy pridajte cestoviny s omáčkou a navrch pridajte nakrájanú mozzarellu. Premiešajte a posypte parmezánom. Zapekaciu misu pridajte do teplovzdušnej do rúry a pečte na 200ºC, 10 minút. Podávajte ozdobené lístkom bazalky.