Hore

Fusilli s tuniakom a zeleninovou omáčkou

Ingrediencie:

  • 3 konzervy Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vetvička čerstvej bazalky
  • 1 stredná cuketa
  • 1 stredná cibuľa
  • 350 g špaldových cestovín fusilli
  • 200 g čerstvej mozzarelly
  • 1 stredná červená paprika
  • 1 stredná zelená paprika
  • Parmezán
  • 500 g paradajkovej omáčky
Počet osôb4NáročnosťjednoduchéČas prípravy40 minút

PostupPostup

Fusilli s tuniakom a zeleninovou omáčkou
 

Cibuľu, papriky a cuketu nakrájajte na kocky veľké približne 0,5 cm. Cesnak nasekajte nadrobno.

Všetko poduste na troche oleja a po pár minútach pridajte paradajkovú omáčku. Nechajte 3 minúty povariť, dochuťte soľou a čiernym korením. Pridajte nasekanú bazalku a scedeného tuniaka. Nechajte minútku povariť a odstavte.

Cestoviny uvarte podľa návodu na obale, sceďte a pridajte k omáčke. Premiešajte.

Do zapekacej misy pridajte cestoviny s omáčkou a navrch pridajte nakrájanú mozzarellu. Premiešajte a posypte parmezánom. Zapekaciu misu pridajte do teplovzdušnej do rúry a pečte na 200ºC, 10 minút. Podávajte ozdobené lístkom bazalky.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo