Frittata s tuniakom
Ingrediencie:
- 2 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 5 vajec
- 100 ml smotany na varenie
- 100 g strúhaného parmezánu
- 100 g cukety
- 1 jarná cibuľka
- 10-12 cherry paradajok
- 1 – 2 PL paradajkového pretlaku
- 1 zväzok zelenej špargle
- Soľ
- Čierne korenie
- Extra panenský olivový olej
- 1 ČL oregano
2jednoduché20 minút
Postup
Dobré ráno s tuniakom Calvo!
- Rúru predhrejte na 180ºC.
- Zeleninu nakrájajte na drobno.
- Na panvici (vhodná aj na pečenie) na troche oleja poduste na špargľu, pridajte jarnú cibuľku a pár minút restujte.
- Vložte na kocky nakrájanú cuketu, dochuťte soľou a čiernym korením a nechajte variť.
- V miske vyšľahajte vajíčka spolu s paradajkovým pretlakom, smotanou a oreganom. Pridajte soľ a čierne korenie, dobre premiešajte.
- Nalejte vajíčkovú zmes na panvicu na miernom ohni, vypnite oheň. Navrch pridajte syr a rozpolené cherry paradajky.
- Vložte panvicu do rúry na približne 10 minút. Navrch pridajte scedeného tuniaka Calvo a podávajte.