Fazuľový šalát s tuniakom a sušenými paradajkami
Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 1/2 červenej cibule
- Štipka cukru
- 800 g konzervovaných alebo uvarených bielych fazúľ canellini
- 2x 80 g Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 10 sušených paradajok
- 1 PL kapár
- Hrsť petržlenovej vňate
- Dresing:
- 5 PL extra panenského olivového oleja
- 2 lyžice červeného vínneho octu
- 1 strúčik cesnaku
- ½ lyžičky dijonskej horčice
- Soľ a čerstvo namleté čierne korenie



Postup

Tento recept pre vás pripravila Klára, @sklarouvkuchyni.
Vajcia uvarte v osolenej vode natvrdo, asi 9 minút, potom ich schlaďte vo vode s ľadom a očistite.
Polovicu červenej cibule nakrájajte na tenké prúžky. V miske ju premiešajte so štipkou soli, cukru a pol lyžičkou vínneho octu. Nechajte stranou marinovať.
Fazule sceďte a prepláchnite vodou, potom nechajte odkvapkať.
Pripravte dresing – v hrnčeku zmiešajte extra panenský olivový olej (môžete tiež použiť olej, v ktorom sú naložené sušené paradajky), vínny ocot, roztlačený cesnak, dijónsku horčicu, soľ a korenie.
Vo veľkej miske zmiešajte fazuľu s dresingom. Primiešajte sušené paradajky nakrájané na prúžky, kapary, marinovanou cibuľu, scedeného tuniaka a nahrubo nasekanú petržlenovú vňať.
Podávajte v miskách s rozkrojeným vajcom natvrdo.



