Hore

Fazuľový šalát s tuniakom a sušenými paradajkami

Ingrediencie:

Počet osôb3 - 4NáročnosťjednoduchéČas prípravy15 minút
varíKlára

PostupPostup

Fazuľový šalát s tuniakom a sušenými paradajkami
 

Tento recept pre vás pripravila Klára, @sklarouvkuchyni.

Vajcia uvarte v osolenej vode natvrdo, asi 9 minút, potom ich schlaďte vo vode s ľadom a očistite.

Polovicu červenej cibule nakrájajte na tenké prúžky. V miske ju premiešajte so štipkou soli, cukru a pol lyžičkou vínneho octu. Nechajte stranou marinovať.

Fazule sceďte a prepláchnite vodou, potom nechajte odkvapkať.

Pripravte dresing – v hrnčeku zmiešajte extra panenský olivový olej (môžete tiež použiť olej, v ktorom sú naložené sušené paradajky), vínny ocot, roztlačený cesnak, dijónsku horčicu, soľ a korenie.

Vo veľkej miske zmiešajte fazuľu s dresingom. Primiešajte sušené paradajky nakrájané na prúžky, kapary, marinovanou cibuľu, scedeného tuniaka a nahrubo nasekanú petržlenovú vňať.

Podávajte v miskách s rozkrojeným vajcom natvrdo.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo