Chrumkavé tuniakové guľôčky
Ingrediencie:
- 2 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
- Olivový olej vhodný na pečenie
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 2 vajcia
- Mletý muškátový orech
- Strúhanka
- Petržlenová vňať
- Čierne korenie
- Sezamové semiačka
2jednoduché30 minút
Postup
Tuniaka pridajte do misky a pridajte na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Dochuťte soľou, čiernym korením, muškátovým orieškom a soľou.
Pridajte vajcia, strúhanku a premiešajte až kým nevznikne tuhšie cesto. Vyformujte guľôčky s 3 – 4 cm priemerom.
Najprv obaľte guľôčky vo vajíčku a potom v zmesi strúhanky a sezamu. Vyprážajte približne 3 – 4 minúty, až kým nebudú guľôčky zlatohnedej farby.
Podávajte so šalátom a obľúbeným dipom.