Chrumkavé tuniakové fašírky
Ingrediencie:
- 3 ks Calvo Easy Flip tuniak v olivovom oleji
- 600 g zemiakov (trieda B)
- 3 vajcia
- 3 jarné cibuľky (len zelená časť)
- 120 g majonézy
- 50 g kyslej smotany
- Panko strúhanka (môže byť aj klasická)
- Hladká múka
- Hrsť čerstvého kôpru
- 3 PL kapár
- Olivový olej na smaženie
- Čierne mleté korenie
- Soľ



Postup

Tento recept na chrumkavé tuniakové fašírky pre vás pripravil Dalibor, Pán Tymián.
Ako pripraviť chrumkavé tuniakové fašírky?
- Zemiaky zbavte šupy, nakrájajte na menšie kocky a dajte variť do osolenej vody.
- Keď sú zemiaky uvarené, vidličkou alebo lisom na zemiaky ich roztlačte tak že v nich zostanú kúsky zemiakov (nechceme úplne kašu, stačia štuchané zemiaky). Zemiaky nechajte mierne vychladnúť.
- K zemiakom pridajte scedené tuniaky Calvo.
- Zelenú časť jarnej cibuľky si nakrájajte na drobno a pridajte do tuniakovej zmesi.
- V miske si vyšľahajte jedno vajíčko a tiež ho pridajte k pripravenému základu.
- Zmes poriadne premiešajte, aby sa všetky chute spojili, samozrejme okoreňte a podľa potreby dosoľte.
- Z takto pripravenej zmesi vytvarujte “fašírky”, približne 7 cm na priemer.
- Fašírky uz stačí len obaliť v trojobale – hladká múka, vajíčko a panko strúhanka.
- Smažte na rastlinnom oleji pomaličky z každej strany, kým nemajú fašírky krásnu hnedú farbu, presne vtedy sú najviac chrumkavé.
- Kapary a čerstvý kôpor nasekajte na jemno.
- Kým sa smažia fašírky, z kyslej smotany, majonézy, kôpru a kapár si pripravíme dip. Všetko poriadne vymiešajte a podľa potreby dochuťte soľou a čiernym korením.
- Fašírky podávajte s dipom a vychutnávajte.
Chutil vám tento recept? Dajte nám vedieť na našom Facebooku Calvo.



