Hore

Chrumkavé tuniakové fašírky

Ingrediencie:

  • 3 ks Calvo Easy Flip tuniak v olivovom oleji
  • 600 g zemiakov (trieda B)
  • 3 vajcia
  • 3 jarné cibuľky (len zelená časť)
  • 120 g majonézy
  • 50 g kyslej smotany
  • Panko strúhanka (môže byť aj klasická)
  • Hladká múka
  • Hrsť čerstvého kôpru
  • 3 PL kapár
  • Olivový olej na smaženie
  • Čierne mleté korenie
  • Soľ
Počet osôb4-6Náročnosťstredne náročnéČas prípravy45 minút
varíPán Tymián

PostupPostup

Chrumkavé tuniakové fašírky
 


Tento recept na chrumkavé tuniakové fašírky pre vás pripravil Dalibor, Pán Tymián.

Ako pripraviť chrumkavé tuniakové fašírky?

  1. Zemiaky zbavte šupy, nakrájajte na menšie kocky a dajte variť do osolenej vody.
  2. Keď sú zemiaky uvarené, vidličkou alebo lisom na zemiaky ich roztlačte tak že v nich zostanú kúsky zemiakov (nechceme úplne kašu, stačia štuchané zemiaky). Zemiaky nechajte mierne vychladnúť.
  3. K zemiakom pridajte scedené tuniaky Calvo.
  4.  Zelenú časť jarnej cibuľky si nakrájajte na drobno a pridajte do tuniakovej zmesi.
  5. V miske si vyšľahajte jedno vajíčko a tiež ho pridajte k pripravenému základu.
  6. Zmes poriadne premiešajte, aby sa všetky chute spojili, samozrejme okoreňte a podľa potreby dosoľte.
  7. Z takto pripravenej zmesi vytvarujte “fašírky”, približne 7 cm na priemer.
  8. Fašírky uz stačí len obaliť v trojobale – hladká múka, vajíčko a panko strúhanka.
  9. Smažte na rastlinnom oleji pomaličky z každej strany, kým nemajú fašírky krásnu hnedú farbu, presne vtedy sú najviac chrumkavé.
  10. Kapary a čerstvý kôpor nasekajte na jemno.
  11. Kým sa smažia fašírky, z kyslej smotany, majonézy, kôpru a kapár si pripravíme dip. Všetko poriadne vymiešajte a podľa potreby dochuťte soľou a čiernym korením.
  12. Fašírky podávajte s dipom a vychutnávajte.

Chutil vám tento recept? Dajte nám vedieť na našom Facebooku Calvo.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo