Hore

Chrumkavá zelenina s ochutenou tuniakovou omáčkou

Ingrediencie:

  • Na chrumkavú zeleninu
  • 1/2 ružičiek brokolice
  • 1/2 karfiolu
  • 150 g mrkvy
  • 200 g šampiňónov
  • 1 pohár hladkej pšeničnej múky
  • 2 vajcia
  • 1 pohár strúhanky
  • 1/2 lyžičky údenej papriky
  • Extra panenský olivový olej podľa chuti
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Na tuniakovú omáčku
  • 3 konzervy Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
  • 150 g gréckeho jogurtu
  • Sladká paprika podľa chuti
  • Kurkuma podľa chuti
Počet osôb4NáročnosťjednoduchéČas prípravy40 minút

PostupPostup

Chrumkavá zelenina s ochutenou tuniakovou omáčkou
 

Brokolicu a karfiol rozdeľte na ružičky a umyte ich.

Mrkvu ošúpte a nakrájajte na pásiky. Šampiňóny nakrájajte na plátky a brokolicu a karfiol nakrájajte na pásiky.

V miske rozšľahajte vajíčka. Do misky so strúhankou pridajte údenú papriku, soľ a čierne korenie podľa chuti a premiešajte.

Kúsky zeleninu po jednom namáčajte do múky, potom v rozšľahanom vajci a potom v strúhanke.

Postupne ich poukladajte na plech. Zeleninu pokvapkajte extra panenským olivovým olejom a pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 15-20 minút.

Medzitým si pripravte tuniakovú omáčku. Do nádoby vložte grécky jogurt, scedeného tuniaka, sladkú papriku a kurkumu podľa chuti a rozmixujte. Podávajte s chrumkavou zeleninou. Dobrú chuť!

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo