Chrumkavá zelenina s ochutenou tuniakovou omáčkou
Ingrediencie:
- Na chrumkavú zeleninu
- 1/2 ružičiek brokolice
- 1/2 karfiolu
- 150 g mrkvy
- 200 g šampiňónov
- 1 pohár hladkej pšeničnej múky
- 2 vajcia
- 1 pohár strúhanky
- 1/2 lyžičky údenej papriky
- Extra panenský olivový olej podľa chuti
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Na tuniakovú omáčku
- 3 konzervy Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
- 150 g gréckeho jogurtu
- Sladká paprika podľa chuti
- Kurkuma podľa chuti
4jednoduché40 minút
Postup
Brokolicu a karfiol rozdeľte na ružičky a umyte ich.
Mrkvu ošúpte a nakrájajte na pásiky. Šampiňóny nakrájajte na plátky a brokolicu a karfiol nakrájajte na pásiky.
V miske rozšľahajte vajíčka. Do misky so strúhankou pridajte údenú papriku, soľ a čierne korenie podľa chuti a premiešajte.
Kúsky zeleninu po jednom namáčajte do múky, potom v rozšľahanom vajci a potom v strúhanke.
Postupne ich poukladajte na plech. Zeleninu pokvapkajte extra panenským olivovým olejom a pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 15-20 minút.
Medzitým si pripravte tuniakovú omáčku. Do nádoby vložte grécky jogurt, scedeného tuniaka, sladkú papriku a kurkumu podľa chuti a rozmixujte. Podávajte s chrumkavou zeleninou. Dobrú chuť!