Šalát s pomarančom, karfiolom Romanesco a tuniakovým filé
Ingrediencie:
- 1 balenie Calvo tuniakového filé v olivovom oleji
- 1 hlávka karfiolu Romanesco
- 2 pomaranče
- 2 PL čiernych olív bez kôstky
- 15 g píniových orechov
- Extra panenský olivový olej
- Soľ a čierne korenie
2jednoduché20 minút
Postup
Karfiol Romanesco nakrájajte na ružičky a varte v osolenej vode 6 – 7 minút. Sceďte a nechajte vychladnúť. Jeden pomaranč ošúpte a rozdeľte na mesiačiky. Filé z tuniaka sceďte a rozdrvte vidličkou.
Píniové oriešky jemne orestujte na panvici, kým nezačnú voňať.
Pripravte si omáčku z vytlačenej šťavy z druhého pomaranča, extra panenského olivového oleja, soli a čierneho korenia.
Na taniere pripravte uvarený karfiol Romanesco, kúsky pomaranča, olivy, ozdobte píniovými orieškami a dochuťte dresingom.
Dobrú chuť.