Hore

Cakes salés z tekvice a tuniaka

Ingrediencie:

  • INGREDIENCIE NA CESTO:
  • 3 vajíčka
  • 175 g múky
  • 75 ml olivového oleja
  • 125 ml mlieka
  • 10 g kypriaceho prášku
  • ½ lyžičky soli
  • INGREDIENCIE NA PLNKU:
  • 100 g tekvice nakrájanej na malé kocky
  • 100 g Calvo tuniaka v olivovom oleji
  • 50 g syra rôznych druhov
  • 50 g nakrájaných orechov
  • 25 g sezamových semien
Počet osôb4 osobyNáročnosťstrednéČas prípravy40 min

PostupPostup

Cakes salés z tekvice a tuniaka
 

Cakes salés, slaný koláč pôvodne pochádza z Provensálska – Francúzska.

Do podlhovastej formy na pečenie uložte papier na pečenie a namastite, rúru vyhrejte na 180 °C.

Preosejte múku a kypriaci prášok, pridajte orechy, syr a tekvicu a dobre premiešajte. Odložte. V druhej širokej miske vyšľahajte vajíčka a soľ. Za stáleho miešania pridajte olivový olej a mlieko. Pridajte scedeného tuniaka a preosiatu múku, dobre premiešajte. Vylejte do formy na pečenie, posypte sezamom a dajte piecť na 45 – 50 minút pri teplote 180 °C.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo