Cakes salés z tekvice a tuniaka
Ingrediencie:
- INGREDIENCIE NA CESTO:
- 3 vajíčka
- 175 g múky
- 75 ml olivového oleja
- 125 ml mlieka
- 10 g kypriaceho prášku
- ½ lyžičky soli
- INGREDIENCIE NA PLNKU:
- 100 g tekvice nakrájanej na malé kocky
- 100 g Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 50 g syra rôznych druhov
- 50 g nakrájaných orechov
- 25 g sezamových semien



Postup

Cakes salés, slaný koláč pôvodne pochádza z Provensálska – Francúzska.
Do podlhovastej formy na pečenie uložte papier na pečenie a namastite, rúru vyhrejte na 180 °C.
Preosejte múku a kypriaci prášok, pridajte orechy, syr a tekvicu a dobre premiešajte. Odložte. V druhej širokej miske vyšľahajte vajíčka a soľ. Za stáleho miešania pridajte olivový olej a mlieko. Pridajte scedeného tuniaka a preosiatu múku, dobre premiešajte. Vylejte do formy na pečenie, posypte sezamom a dajte piecť na 45 – 50 minút pri teplote 180 °C.



