Hore

Brokolicový krém s chrumkavým cícerom a tuniakom

Ingrediencie:

Počet osôb2NáročnosťjednoduchéČas prípravy30 minút

PostupPostup

Brokolicový krém s chrumkavým cícerom a tuniakom
 

Brokolicu umyte a ružičky rozkrojte na polovice. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na malé kúsky.

Na panvici si na olivovom oleji pár minút opražte nadrobno nakrájanú šalotku. Pridajte zemiaky, zalejte polovičným množstvom zeleninového vývaru a na miernom ohni varte, kým zemiaky nezmäknú.

Potom pridajte ružičky brokolice a čerstvý špenát a nechajte ďalších 5 minút povariť.

Zeleninu rozmixujte a potom tento krém dochuťte soľou a čiernym korením.

Uvarený cícer sceďte (alebo použite konzervovaný). Pridajte ho do misky a dochuťte cesnakom, sladkou paprikou a soľou. Rozložte na plech s papierom na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre na 180° C  20 minút, kým nie sú chrumkavé.

Tuniaka sceďte.

Brokolicový krém pridajte do tanierov, navrch pridajte tuniaka, chrumkavý cícer a pokvapkajte extra panenským olivovým olejom.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo