Brokolicový krém s chrumkavým cícerom a tuniakom
Ingrediencie:
- 2 konzervy Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
- 500 g brokolice
- 200 g zemiakov
- 120 g uvareného cíceru
- Hrsť čerstvého špenátu (voliteľné)
- 700 ml zeleninového vývaru
- 1/2 šalotky
- 2 PL extra panenského olivového oleja
- Sušený cesnak
- Sladká paprika podľa chuti
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup
Pohodlné, rýchle a zdravé recepty sú vždy vítané v každej kuchyni. Tento brokolicový krém s chrumkavým cícerom a tuniakom Calvo je presne takýmto pokrmom. Kombinácia jemnej brokolice, lahodného cíceru a prémiového tuniaka vytvára dokonalú harmóniu chutí, ktorá poteší každého člena rodiny. Pripravený len z niekoľkých ingrediencií, tento recept je ideálny na ľahký obed alebo večeru, ktorá je nielen chutná, ale aj výživná. Dajte si záležať na každom súste a objavte, aké jednoduché je premeniť bežné suroviny na niečo výnimočné!
Postup
Brokolicu umyte a ružičky rozkrojte na polovice. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na malé kúsky.
Na panvici si na olivovom oleji pár minút opražte nadrobno nakrájanú šalotku. Pridajte zemiaky, zalejte polovičným množstvom zeleninového vývaru a na miernom ohni varte, kým zemiaky nezmäknú.
Potom pridajte ružičky brokolice a čerstvý špenát a nechajte ďalších 5 minút povariť.
Zeleninu rozmixujte a potom tento krém dochuťte soľou a čiernym korením.
Uvarený cícer sceďte (alebo použite konzervovaný). Pridajte ho do misky a dochuťte cesnakom, sladkou paprikou a soľou. Rozložte na plech s papierom na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre na 180° C 20 minút, kým nie sú chrumkavé.
Tuniaka sceďte.
Brokolicový krém pridajte do tanierov, navrch pridajte tuniaka, chrumkavý cícer a pokvapkajte extra panenským olivovým olejom.
Zhrnutie
Ak máte radi polievky, vyskúšajte aj recept na polievku z pečených paradajok so sardinkami a krutónmi. Dajte nám vedieť na našom Facebooku Calvo, ktorý recept vám chutí najviac.