Polievka z pečených paradajok so sardinkami a krutónmi
Ingrediencie:
- 1 konzerva Calvo sardiniek v olivovom oleji
- 1,2 kg zrelých paradajok
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 zväzok bazalky
- 1 ČL sladkej papriky
- ½ červenej papriky
- Zeleninový vývar
- Olivový olej
- 2 krajce chleba
- Mini mozzarella
4jednoduché50 minút
Postup
Paradajky umyte a pokrájajte na štvrtiny, položte na plech spolu s paprikou, cibuľou a celým cesnakom. Pridajte soľ, čierne korenie a pokvapkajte olejom. Premiešajte a pečte na 200°C približne 20 min.
Po dopečení cesnak ošúpte a pridajte ho spolu so všetkými ostatnými ingredienciami z plechu do mixéra. Pridajte bazalku, dochuťte soľou a čiernym korením. Rozmixujte do hladka.
Plátky chleba potrite cesnakom a olejom. Jemne dochuťte čiernym korením a opečte v rúre. Keď jemne vychladne, krajce chleba nakrájajte na kocky.
Polievku podávajte teplú, ozdobenú kvapkou olivového oleja, bazalkou, mini mozzarelou, sardinkami a krutónmi.