Bowl s tuniakom
Ingrediencie:
- 1 konzerva Calvo v olivovom oleji
- 1 šálka surovej hnedej ryže
- 150 g konzervovanej čiernej fazule
- 75 g kukurice
- ½ avokáda
- ½ červenej papriky
- Pšeničné tortilly
- Extra panenský olivový olej
- Pico De Gallo Salsa:
- 2 červené paradajky
- 2 lyžice nasekaného koriandra
- Šťava z 1 citróna
- 1 červená cibuľa



Postup

- Ryžu uvarte vo veľkom množstve vody so soľou, nechajte vychladnúť.
- Tortilly opečte na rozpálenej panvici z oboch strán, nakrájajte na trojuholníky. Popritom si nakrájajte aj papriku a avokádo a odložte bokom.
- Na omáčku pico de gallo nakrájajte paradajku, červenú cibuľu a koriander. Pridajte citrónovú šťavu, 3 PL extra panenského olivového oleja trochu soli. Premiešajte a odložte do chladničky.
- Do misky pridajte ryžu, na jemno nakrájanú papriku, kukuricu, fazuľku, avokádo a scedeného tuniaka. Navrch pridajte pico de gallo a podávajte s kúskami opečenej tortilly.



