Hore

Bowl s tuniakom

Ingrediencie:

  • 1 konzerva Calvo v olivovom oleji
  • 1 šálka surovej hnedej ryže
  • 150 g konzervovanej čiernej fazule
  • 75 g kukurice
  • ½ avokáda
  • ½ červenej papriky
  • Pšeničné tortilly
  • Extra panenský olivový olej
  • Pico De Gallo Salsa:
  • 2 červené paradajky
  • 2 lyžice nasekaného koriandra
  • Šťava z 1 citróna
  • 1 červená cibuľa
Počet osôb2Náročnosť20 minútČas prípravyjednoduché

PostupPostup

Bowl s tuniakom
 
  1. Ryžu uvarte vo veľkom množstve vody so soľou, nechajte vychladnúť.
  2. Tortilly opečte na rozpálenej panvici z oboch strán, nakrájajte na trojuholníky. Popritom si nakrájajte aj papriku a avokádo a odložte bokom.
  3. Na omáčku pico de gallo nakrájajte paradajku, červenú cibuľu a koriander. Pridajte citrónovú šťavu, 3 PL extra panenského olivového oleja trochu soli. Premiešajte a odložte do chladničky.
  4. Do misky pridajte ryžu, na jemno nakrájanú papriku, kukuricu, fazuľku, avokádo a scedeného tuniaka. Navrch pridajte pico de gallo a podávajte s kúskami opečenej tortilly.
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo